Craig Breen leidt in Azorenrally, Gino Bux zesde bij de junioren

PHOTO_NEWS
In de Rally van de Azoren, de vijfde manche van het Europees kampioenschap, zijn de eerste drie tijdritten gereden. De Ier Craig Breen (Peugeot) leidt met een kleine voorsprong op zijn concurrenten. Onze landgenoot Gino Bux doet het dan weer niet slecht bij de junioren.

In zijn Peugeot 208T16 R5 won Breen de eerste manche van de Azorenrally, bestaande uit drie tijdritten. De Pool Katejan Katejanowicz strandde met zijn Ford Fiesta R5 op 0.9 seconden. De Nederlander Kevin Abbring werd derde met dezelfde Peugeot als Breen (op 3.5).

In het algemene klassement staat de Belg Renaud Bronckart met zijn Toyota Yaris op een 38e plaats, op meer dan 9 minuten van Breen. Vrijdag wordt tot tweemaal toe een proef van vier tijdritten afgewerkt.

Bux en Eric Borguet hielden met hun Peugeot 208 R2 de Belgische eer hoog in de juniorenklasse. Ze staan zesde na de eerste dag, op 40 seconden van de Franse leiders Stéphane Lefebvre en Thierry Dubois (Peugeot 208 R2). Guillaume Dilley en Geoffrey Brion prijken dan weer met de Belgische vlag op de achtste plaats met hun Citroën C2-R2, met 1:08 achterstand op Bux en Borguet.