Coulthard racet Gumball, maar zijn avontuur zat er na dit manoeuvre al bijna op

David Coulthard poseert in Regent Street voor de 'Batmobiel'. De gewezen F1-piloot doet mee aan de Gumball 3000
Getty Images David Coulthard poseert in Regent Street voor de 'Batmobiel'. De gewezen F1-piloot doet mee aan de Gumball 3000
David Coulthard heeft als voormalig Formule 1-rijder een zware voet. Bijna kostte hem dat de uitsluiting tijdens de Gumball 3000, een internationale racewedstrijd over publieke wegen doorheen verschillende landen.

Coulthard werd door de Franse politie bij een controle geflitst aan een snelheid van 178 km/u, ruim boven de toegelaten 130 km/u. Volgens een politiewoordvoerder kwam de 45-jarige Schot er vanaf met een boete van 135 euro. "Als hij 1 km/u sneller had gereden, was zijn rijbewijs ingetrokken", luidt het woensdag.

De deelnemers aan de Gumball 3000 vertrokken afgelopen zaterdag vanuit Dublin en worden vrijdag in Boekarest verwacht. Onderweg moeten de algemene snelheidslimieten gerespecteerd worden. Volgens de politiewoordvoerder werden in totaal vijftien deelnemers aan de wedstrijd geflitst.

Getty Images
Coulthard rijdt de race met een Mercedes C63 AMG Coupé
EPA Coulthard rijdt de race met een Mercedes C63 AMG Coupé
De deelnemers aan de Gumball 3000 vertrokken afgelopen zaterdag vanuit Dublin en worden vrijdag in Boekarest verwacht
EPA De deelnemers aan de Gumball 3000 vertrokken afgelopen zaterdag vanuit Dublin en worden vrijdag in Boekarest verwacht