Comeback De Dycker ten vroegste voor 25 mei

BELGA
Motorcrosser Ken De Dycker, die geopereerd moest worden aan een meervoudige polsbreuk na een ongeval op training, zal ten vroegste op 25 mei zijn comeback in competitie maken. De Dycker kwam op 23 december ten val in Lommel.

"Ik zal mijn comeback zeker niet vieren voor de GP van Engeland op 25 mei", sprak De Dycker gisteren tijdens de tweede manche van het BK in Moerbeke-Waas. "Ik heb nog te veel pijn aan mijn hand, en heb ook last van mijn voet. Ik ben verre van fit. Trouwens: mijn doel is niet zo snel mogelijk terugkomen. Ik heb een reputatie die op het spel staat. Mijn werkgevers hebben vertrouwen in mij, dat is het belangrijkste. Ik heb nog een contract tot 2015."

De Dycker zou dus wel in Engeland zijn comeback kunnen maken. "Maar alleen als echt alles meezit", zegt hij. De GP in Matterley Basin is de 8e manche in het WK MXGP. "Zelfs als ik Engeland niet haal, zal ik er op 29 juni wel bij zijn voor de derde manche van het BK in Kester. Al zal ik niet voor de titel gaan. Jeremy Van Horebeek (die gisteren de manche in Moerbeke-Waas met indrukwekkende voorsprong won, nvdr.) is zo sterk bezig dat ik niet zie wat hem zou kunnen weerhouden van de eindzege."