Cairoli pakt eindzege in Groot-Brittannië, Belgen vallen net naast het podium

BELGA
Bij afwezigheid van de nog steeds aan de voet geblesseerde Jeffrey Herlings (KTM) heeft Antonio Cairoli (KTM) uitstekende zaken gedaan in de Grote Prijs van Groot-Brittannië motorcross, de tweede manche van het seizoen. Na winst in de eerste reeks werd de Italiaan tweede in de tweede reeks in Matterley Basin. Dat volstond voor de eindzege. De Belgen, Clément Desalle (vierde) en Jeremy Van Horebeek (vijfde), vielen net naast het podium.

Cairoli, in de eerste WK-manche ook al zegezeker in Pathagonië, moest in de tweede reeks in Groot-Brittannië de Sloveen Tim Gajser (Honda) voorlaten. In het eindklassement haalt hij het wel, voor Gajser en de Fransman Gautier Paulin (Yamaha). Clément Desalle (Kawasaki) eindigt als vierde, Jeremy Van Horebeek (Honda) als vijfde, Julien Lieber (Kawasaki) als zestiende en Nathan Renkens (KTM) als 25e.

In de tussenstand van het WK verstevigt Cairoli zijn eerste plaats, met 97 punten. Gajser (89 ptn) en Paulin (74 ptn) zijn de eerste achtervolgers. Van Horebeek (66 ptn) volgt als vierde, net voor Desalle (65 ptn).

De Nederlandse wereldkampioen Jeffrey Herlings wordt pas in mei terug op de motor verwacht.

In de MX2 profiteerde de Deen Thomas Kjer Olsen (Husqvarna) van de afwezigheid van die andere wereldkampioen, de Spanjaard Jorge Prado. Prado sukkelt met de schouder. Kjer Olsen won de twee reeksen in Groot-Brittannië en dus ook de GP. Jago Geerts (Yamaha) beëindigde de Grote Prijs als negende.

De derde WK-manche staat volgende week zondag op het programma, in het Nederlandse Valkenswaard. De Grote Prijs van België in Lommel gaat door op 4 augustus. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • gerard wauters

    En hij heeft ondertussen in Valkenswaard gewonnen ook. Ik geef het maar even mee.

  • Rudolf Jacobs

    ja de periodes van de everts sen en de geboers zijn voorgoed achter ons zullen ook nooit meer terug komen het was mooi heel lang geleden toen wij als belgen de plak zwaaiden