Brand verwoest gloednieuwe elektrische racemotoren, MotoE-kampioenschap op de helling

In de nacht van woensdag op donderdag brak brand uit in de speciale paddock.
EPA In de nacht van woensdag op donderdag brak brand uit in de speciale paddock.
Een grote brand in de paddock brengt het debuutjaar van het wereldkampioenschap MotoE, de nieuwe elektrische GP-klasse, in gevaar. Afgelopen nacht gingen in Jerez alle 18 motoren en toebehoren in vlammen op. De coureurs, onder wie onze landgenoot Xavier Siméon, waren in Spanje voor officiële tests.
EPA

De speciale MotoE-paddock brandde volledig af, met desastreuze gevolgen. Naast alle 18 motoren bevond ook de hele infrastructuur zich op deze locatie: onder andere de kleding, het gereedschap en de laders. De precieze oorzaak van de catastrofale brand is nog niet bekend, maar duidelijk is dat de Lithium-Ion accu’s van de MotoE-machines de brand hebben versneld en in hevigheid hebben doen toenemen. De kans dat fabrikant Energica voor mei 18 nieuwe motoren en toebehoren kan produceren, lijkt erg klein. Dan wordt immers het officiële startschot van het 5 races tellende E-kampioenschap gegeven (Jerez, Le Mans, Sachsenring, Red Bull Ring en Misano).

EPA

Met Xavier Siméon zou er één coureur aan het kampioenschap deelnemen. Hij verliet de Moto GP om zijn kans in de elektrische klasse te wagen.

Xavier Siméon.
BELGA Xavier Siméon.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.