Bird triomfeert in Santiago, D'Ambrosio blijft nipt leider in Formule E, Vandoorne moet opnieuw opgeven

rv
De Brit Sam Bird (Virgin Racing) heeft de ePrix in de Chileense hoofdstad Santiago gewonnen, dat is de derde manche van het seizoen in de Formule E. Hij haalde het voor de Duitsers Pascal Wehrlein (Mahindra) en Daniel Abt (Audi Sport). Jérôme D’Ambrosio (Mahindra) werd achtste en blijft nipt koploper in de stand, hij telt één punt voorsprong op Bird. Stoffel Vandoorne (HWA Racelab) moest opnieuw opgeven.

In duel met Alvaro Mortara ging de als zesde gestarte Vandoorne de mist in bij het remmen, hij kwam zo in aanraking met een muur. Dat betekende meteen het einde van zijn race. De Zwitser Sebastien Buemi (Nissan), vanop de pole vertrokken, moest eveneens opgeven toen hij aan de leiding reed. Ook de Fransman Jean-Eric Vergne (Techeetah), vorig seizoen kampioen, moest de handdoek in de ring werpen.

Jérôme D’Ambrosio, die de vorige manche in Marrakesh won, startte pas als twintigste, maar wist toch nog op te klimmen naar de achtste stek, op 41.984 van de winnaar. Daarmee sprokkelde hij vier punten.

In de stand is D’Ambrosio eerste met 44 punten. Bird staat op de tweede plaats met één punt minder. De Portugees Antonio Felix Da Costa (BMW), de Nederlander Robin Frijns (Virgin Racing) en Vergne delen de derde plaats met 28 punten.

Het seizoen 2018-2019 in de Formule E bestaat uit dertien races, verdeeld over twaalf steden op vijf continenten. De vierde manche gaat op 16 februari door in Mexico-Stad. 
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Berg

  Waarom worden deze races niet op een gewoon circuit gereden ? Zou het kijken aangenamer maken want nu lijkt het net alsof ze op een speelgoedcircuit rijden en is zeer onoverzichtelijk.

 • Rita Ghessaf

  Leg hem geen woorden in de mond, hij heeft nergens gezegd dat het ditmaal de schuld van de auto was. De vorige races was zijn motor stuk en reed zijn ploegmaat hem aan, ditmaal ging hij zelf in de fout. Maar hij is wel consequent heel snel in kwalificatie en beter dan zijn ploegmaat.

 • Johan Vandekerckhove

  Blijkbaar toch ferm overroepen onze Stoffel .

 • Jan Jansen

  Stoffel, het kan niet altijd aan de auto liggen! Het begint nu toch wel erg op te vallen. Eerts bij McLaren was het de auto en nu weer??????

 • Moreno Tecchio

  Wanneer gaan ze het begrijpen stoffel is geen toptalent , het is een maar een zwakke middelmaat !