Belgische autocoureur houdt breuken aan been en heup over na horrorcrash

Laurens Vanthoor (Audi R8 LMS Ultra) houdt een beenbreuk en een dubbele breuk in zijn heup over aan de crash van afgelopen zaterdag tijdens de kwalificatierace voor de Blancpain Sprint Series in het Italiaanse Misano. "Ik ben out.  Erg hard om te aanvaarden dat ik mijn twee mogelijke titels zal verliezen", verklaarde hij vandaag op Twitter. Bekijk hierboven de spectaculaire beelden van het ongeval.

De 24-jarige Vanthoor kwam bij een inhaalmanoeuvre in aanraking met de Bentley van Jules Szymkowiak en belandde in de vangrails. Aanvankelijk hoopte de kampioenschapsleider, die naar België terugkeerde, opnieuw fit te zijn voor de BSS-slotmanche van komende zondag in het Nederlandse Zandvoort, maar dat blijkt dus niet meer mogelijk.

Aan de leiding
Het duo Laurens Vanthoor en Rob Frijns verzamelde afgelopen weekend geen punten, maar staat desondanks met 109 punten aan de leiding in de pilotenstand. Ze zagen echter wel Norbert Siedler en Marco Seefried (Ferrari 458), die in Misano triomfeerden, naderen tot op acht punten. In Zandvoort heeft de Oostenrijks-Duitse tandem de titel voor het grijpen. Vanthoor en Frijns tellen in het klassement voor teams met 153 punten 42 punten voorsprong op BMW Sports Trophy Team Brasil.