Audi wint incidentrijke 6 Hours of Spa

Dirk Bogaerts
In een uiterst vreemde 6 Hours of Spa, met ontelbare incidenten en koerswijzigingen, ging de zege uiteindelijk naar de Audi R18 Hybrid van Lucas di Grassi, Loïc Duval en Olivier Jarvis. De Audi haalde het voor de enige overblijvende Porsche 919 Hybrid van Romain Dumas, Neel Jani en Marc Lieb.

De wedstrijd in Spa was 'amper' 6 uur lang, terwijl de komende 24 Uur van Le Mans, maar liefst viermaal langer is en dus nog meer zal eisen van mens en machine. Desondanks kenden Toyota, Porsche en Audi behoorlijke technische problemen en bovendien maakten de toprijders ook nog eens de nodige fouten. Dat laat natuurlijk de deur open voor een verrassing in Le Mans, bewijs ook de derde plek in Spa van de private Rebellion LMP1 van Tuscher, Imperatori en Kraihamer en de vierde plaats van een soortgelijke wagen, bestuurd door de ex-F1-rijders Nick Heidfeld en Nelson Piquet Jr, samen met Nicolas Prost, uiteraard de zoon van. Onze halve landgenoot André Lotterer werd in zijn Audi 5de.

In LMP2 was de zege voor de Alpine van Menezes-Lapierre-Richelmi. In GTE tot slot was het schrikken na de harde klappers van de Aston van Nicki Thiim en de Ford GT van Stefan Mücke. De zege in de categorie was voor de Ferrari 488 GTE van Sam Bird en Davide Rigon.