Antonio Cairoli wint GP van Lombardije, Clément Desalle vierde

Antonio Cairoli.
BELGA Antonio Cairoli.
De Italiaan Antonio Cairoli (KTM) heeft de MXGP-klasse in de Grote Prijs van Lombardije gewonnen, de vijfde WK-manche van het seizoen. De Siciliaan won beide manches van de dag. Hij liet de Let Pauls Jonass (Husqvarna), 2de en 3de, en de Fransman Gauthier Paulin (Yamaha), 6de en 4de, achter zich. Clément Desalle (Kawasaki), 5de en 7de, eindigde op een vierde plaats.

Kevin Strijbos (Yamaha) behaalde een 13de plaats, Julien Lieber (Kawasaki) eindigde 21ste en Jeremy van Horebeek (Honda) 22ste. 

Cairoli verstevigt zo zijn leidersplaats. Hij beschikt over een puntentotaal van 241 punten, 40 meer dan de Sloveen Tim Gajser (Honda) die zondag als zesde eindigde. Paulin staat op een derde plek met 175 punten. Desalle leidt de Belgen op een vijfde plek met 142 punten en wordt gevolgd door Jeremy Van Horebeek (7de met 118 punten), Julien Lieber (11de met 86 punten) en Kevin Strijbos (25ste met 15 punten). 

In de MX2-klasse was de overwinning weggelegd voor de Spanjaard Jorge Prado (KTM), die ook beide manches won. De Deen Thomas Kjer Olsen (Husqvarna) en de Nederlander Davy Pootjes (Husqvarna) maakten het podium compleet. Jago Geerts (Yamaha) eindigde 6de met een 2de en 18de plaats, Brent Van Doninck (Honda) werd pas 33ste. Olsen leidt met 207 punten, voor Prado (200) en de Duitser Henri Jacobi (157). Geerts staat 4de met 150 punten en Van Doninck 19de (40).

De zesde manche vindt plaats op 19 mei in Agueda, Portugal.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.