Alonso pakt toch pole in Zes uur van Spa-Francorchamps na diskwalificatie ploegmaats

Photo News
Fernando Alonso maakt zaterdag in Spa-Francorchamps zijn debuut in het WK uithoudingsracen (WEC) en doet dat vanop de pole.

In de kwalificaties zette hij samen met Kazuki Nakajima wel pas de tweede tijd neer. Zijn Toyota-ploegmaats Kamui Kobayashi en Mike Conway waren 379 duizendsten van een seconde sneller, maar werden later gediskwalificeerd omdat het brandstofdebiet niet correct was aangegeven. Zij moeten nu vanuit de pit starten.

Alonso is de huidige nummer zes in de WK-tussenstand in de Formule 1. In de Formule 1 kon de wereldkampioen van 2005 en 2006 nog niet winnen op het circuit van Spa-Francorchamps. Wel stond hij er drie keer op het podium: in 2005 en 2013 als tweede en in 2007 als derde.

De kwalificaties liepen 40 minuten vertraging op door een spectaculaire crash van de Braziliaan Pietro Fittipaldi. De wedstrijd op het circuit van Spa-Francorchamps start zaterdag om 13u30. 

Startorde:

Eerste rij:

Alonso/Nakajima/Buemi (Spa/Jap/Zwi/Toyota)

Jani/Lotterer/Senna (Zwi/Dui/Bra/Rebellion)

Tweede rij:

Beche/Laurent/Menezes (Zwi/Fra/VSt/Rebellion)

Aleshin/Petrov (Rus/SMP)

Derde rij: :

Webb/Kraihamer/Dillmann (GBr/Oos/Fra/ByKolles)

Hedman/Hanley/Fittipaldi (Zwe/GBr/Bra/DragonSpeed)

Vierde rij:

Lapierre/Negrao/Thiriet (Fra/Bra/Fra/Signatech Alpine)

(1e categorie LMP2)

...

Uit de stands: Conway/Kobayashi/Lopez (GBr/Jap/Arg/Toyota)

Getty Images
Getty Images
Getty ImagesReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.