Alexis Masbou (Honda) wint GP Qatar Moto3, Livio Loi crasht

Alexis Masbou (midden)
EPA Alexis Masbou (midden)
De Fransman Alexis Masbou (Honda) heeft vandaag de Grote Prijs Moto3 van Qatar gewonnen op het circuit van Losail. In de eerste wedstrijd van het seizoen was hij 27 duizendsten van een seconde sneller dan de Italiaan Enea Bastianini. De Brit Danny Kent pakte het brons. Masbou is meteen ook de eerste WK-leider.

De 27-jarige Franse rijder van Honda mocht voor het eerst in zijn carrière starten vanop de pole, maar moest gedurende de achttien af te leggen rondes meermaals de koppositie afstaan. Twaalf piloten, pnder wie Niccolo Antonelli, Brad Binder, Danny Kent, Efren Vazquez en Fabio Quartararo, streden in een felbevochten race voor de overwinning. De eerste veertien rijders eindigden in minder dan drie seconden na winnaar Alexis Masbou.

De Belg Livio Loi (Honda), zaterdag nog elfde in de kwalificatiereeksen, reed de wedstrijd niet uit. Na een crash door een probleem met zijn versnellingsbak gaf de 17-jarige Limburger op na 10 rondes. Onze andere landgenoot Loris Cresson (KTM) moest vrede nemen met de 29e en laatste plaats.