'Snelste vrouw op vier wielen' crasht dodelijk bij nieuwe recordpoging

Jessi Combs (39)
Instagram @thejessicombs Jessi Combs (39)
Een Amerikaanse racepilote is om het leven gekomen tijdens een poging om haar eigen snelheidsrecord op land scherper te stellen. De 39-jarige Jessi Combs crashte dinsdagnamiddag aan hoge snelheid op een zoutmeervlakte in Harney County in de westelijke staat Oregon. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ze bestuurde een auto met straalmotor. Haar familie heeft het overlijden vandaag in een persverklaring bekendgemaakt. Verdere details van het fatale ongeluk zijn niet geweten.

Combs kreeg de bijnaam ‘de snelste vrouw op vier wielen’ in 2013 toen ze met haar straalmotorwagen het Amerikaanse vrouwelijk snelheidsrecord voor het eerst verbeterde. Iets wat ze in de daaropvolgende jaren verschillende keren met succes overtrof. In oktober haalde Combs 483,2 mph (777 kilometer per uur), goed voor een nieuwe topsnelheid. Op dinsdag probeerde ze nog sneller te gaan.

De vrouw presenteerde auto-televisieprogramma’s en dook op in het populaire Mythbusters op The Discovery Channel. “Ze was een briljante bouwer, ingenieur, bestuurder, fabrikant en wetenschapscommunicator, en streefde er elke dag naar anderen aan te moedigen door haar wonderbaarlijke voorbeeld”, zei Adam Savage, voormalig co-presentator van Mythbusters.

Drie dagen geleden postte de racepilote deze foto van de straalmotorwagen waarmee ze het snelheidsrecord scherper wou stellen.
Instagram @thejessicombs Drie dagen geleden postte de racepilote deze foto van de straalmotorwagen waarmee ze het snelheidsrecord scherper wou stellen.
Jessi Combs in 2012.
REUTERS Jessi Combs in 2012.28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tom Michiels

  Wim Van Den Bergh snapt blijkbaar niet welke G-krachten er bij dit soort snelheidsrecords komen kijken. Dit heeft niks meer te maken met de motor die je achter je zitten hebt maar alles met wat uw lichaam kan verdragen en doorgaans is een mannelijk lichaam nu eenmaal sterker dan een vrouwelijk. Vandaar dit onderscheid. Dit gezegd zijnde, RIP Jessi. Je was een coole madam!

 • Patrick Vriends

  Hoe ver kan je het noodlot uitdagen ? veel sterkte

 • Stefanie, Fanny Verhuysen

  Ja Jess, ik had het je nog gezegd ‘Een vierwieler-engelbewaarder vliegt niet sneller dan 800 km/h’. RIP snelle collega.

 • zina riffia

  @Jan Sermeus, wat denk je van een lang en normaal leven?

 • Peter Verhelst

  Jammer voor haar, familie en vrienden. Maar hoort dit item bij sport of eerder bij de never ending waanzin thuis? Is snel rijden = echt leven?, wat een idee.