Duplantis.
Volledig scherm
PREMIUM
Duplantis. © AFP

Armand ‘Mondo’ Duplantis, de vliegende twintiger die hele generaties kan inspireren: “Wat hij doet is waanzinnig”

AtletiekHet stond in de sterren geschreven dat Mondo Duplantis op een dag wereldrecordhouder zou zijn. Polsstokspringen was van zijn vier jaar al zijn lust en zijn leven, vandaag verbrak hij na 26 jaar het legendarische outdoor wereldrecord van Sergei Bubka. "Wat hij doet, is waanzinnig", zegt Belgisch recordhouder Ben Broeders. En hoe hij met veel flair en show hele generaties kan inspireren. 

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. Khabib zwaait af in stijl: UFC-vechter laat na om arm van opponent te breken voor ogen van diens speciaal overgevlogen ouders
  UFC

  Khabib zwaait af in stijl: UFC-vech­ter laat na om arm van opponent te breken voor ogen van diens speciaal overgevlo­gen ouders

  Dat heet dan afscheid nemen in stijl. In zijn laatste kamp in het UFC spaarde Khabib Nurmagomedov (32) zijn tegenstander Justin Gaethje van groter leed door hem het bewustzijn te laten verliezen in plaats van zijn arm te breken. Dat laatste wou Khabib de Amerikaan (31) in Abu Dhabi niet aandoen voor de ogen van diens ouders. De Rus verloor zelf eerder dit jaar zijn vader - de reden ook waarom hij de actieve sport vaarwel zegt.
 1. Matchwinnaar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"
  Play

  Matchwin­naar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"

 2. Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"
  Play

  Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"