ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Arbeidsrechtbank spreekt zich uit: fiscaal gunstregime bevoordeelt profs ten opzichte van amateurs

SportDe Arbeidsrechtbank in Antwerpen zette het zwart op wit in z’n vonnis op 9 april: het fiscale gunstregime bevoordeelt goedbetaalde profsporters en grote sportclubs te hard ten opzichte van amateursporters en kleine(re) clubs. Koren op de molen van de politici die komaf willen maken met die RSZ-kortingen.

16 reacties

 • Chris Marien

  1 jaar geleden
  De normaliteit is volledig uit de voetbal , krijgen te veel geld , dragen te weinig af , te veel streken Sport moet sport blijven Rondom de sport ook te veel aasgieren , zetten te veel van die shotters op een voetstuk , bwa Kom aub terug met beide voetjes op moeder aarde , moet ik mij niet meer ergeren en met mij nog vele andere mensen Grtz
 • Francois Jonckheere

  1 jaar geleden
  Is m.i. toch simpel : iedereen moet hetzelfde betalen aan RSZ en Belastingen. En als clubs hierdoor in moeilijkheden komen ? Misschien de lonen en vergoedingen aan hun spelers op een menselijker niveau brengen. Ook de transferssommen matigen. Daalt hierdoor het niveau van ons voetbal : het zij zo. Het voetbal van vroeger op een lager niveau was ook zeer aangenaam en vooral sportiever.
 • Bruno willems

  1 jaar geleden
  Als hun carrière gedaan is dat ze gaan werken gelijk iedereen knelpunt beroepen genoeg dan betalen ze genoeg RSZ maar nu betalen ze bijna niks maar profiteren wel van de RSZ en zijn ze binnen met hun miljoenen
 • Emiel Vandeplas

  1 jaar geleden
  Was dat geen publiek geheim, toegedekt door de politiek ? Je moet toch gratis in de loges geraken ?
 • dirk van baelen

  1 jaar geleden
  gunstmaatregelen direct afschaffen en het geld gaan halen waar het zit. Het zal nodig zijn de volgende jaren.
 1. Football Talk. Januzaj aan het kanon bij Sociedad, dat punten deelt met PSV
  Voetbal
  3

  Football Talk. Januzaj aan het kanon bij Sociedad, dat punten deelt met PSV

  PSV en Real Sociedad hielden elkaar in evenwicht in het Philips-stadion. Mario Götze zette PSV na ruim een half uur spelen op voorsprong. De Duitser kon de bal in het lege doel tikken, nadat doelman Alex Remiro een hard schot vanaf rechts van Noni Madueke slecht verwerkte. Sociedad sloeg voor rust twee keer toe. Tot twee keer toe werd na een voorzet vanaf rechts van vleugelverdediger Joseba Zaldua gescoord. Eerst was Adnan Januzaj trefzeker, daarna de Zweed Alexander Isak. De gelijkmaker van PSV kwam in de 54e minuut op naam van Cody Gakpo, na goed voorbereidend werk van Götze.