Anthony Kumpen veertiende bij Amerikaanse Nascar-debuut

Anthony Kumpen samen met zijn vrouw Griet Vanhees.
BELGA Anthony Kumpen samen met zijn vrouw Griet Vanhees.
Anthony Kumpen is zijn Amerikaans Nascar-avontuur gisteren gestart met een veertiende plaats op de New Smyrna Speedway in de openingsrace van de K&N Pro Series East. Dat is een regionaal stockcarkampioenschap dat vaak als opstapje gebruikt wordt voor de nationale Nascar-kampioenschappen.

De 36-jarige Kumpen geraakte in de kwalificaties niet verder dan de 23e plaats, maar maakte dat in de race ruimschoots goed. Na 151 ronden finishte hij op de veertiende plaats, wat hem dertig punten opleverde. De zege in New Smyrna ging naar de Amerikaan Austin Hill. De eerstvolgende race in de K&N Pro Series East staat op zaterdag 4 april in Greenville op het programma.

"Het was een interessante ervaring", verklaarde Kumpen op de Nascar-website. "Spijtig genoeg maakte ik een foutje in de kwalificaties, waardoor ik pas op de 23e stek kon starten. Ik moest dus de hele race achtervolgen. Het was een gevecht voor elke positie. Elke ronde voelde ik me echter meer op mijn gemak in de wagen, waardoor we heel wat plaatsen konden goedmaken. Spijtig genoeg zat een plaats in de top tien er net niet in."

Anthony Kumpen mag dit seizoen in de Amerikaanse Nascar racen omdat hij vorig jaar de Whelen Euro Series kon winnen. Het wordt een druk seizoen voor hem, want afwisselend zal hij ook nog in Europa racen. Het Europese seizoen start op 25 april in het Spaanse Valencia.