ANALYSE NA AANKOMST (2). Michel Wuyts over Wout van Aert: “De verlossing van de overwinning is er nog niet en dat kan mentaal gaan spelen”

Tour de France“Wout van Aert zet aan op 170 meter van de streep, zoals dat hoort”, vindt onze analist Michel Wuyts. “Alleen heeft hij weer de pech dat er nog één opkomende man is en dat is Dylan Groenewegen.” Toch is Wuyts van mening dat Van Aert vandaag een gouden zaak heeft gedaan. “Hij breidt verder uit voor geel en groen. Het is voortborduren met een dubbel gevoel, maar dat is de Ronde van Frankrijk.” Ook over de overwinning van Groenewegen had onze analist nog een woordje klaar. “Deze zege is voor Groenewegen misschien wel belangrijker dan die voor Fabio Jakobsen gisteren.”

13 reacties

 • Mieke Ponet

  1 maand geleden
  Het is gewoon een kwestie van wat geluk natuurlijk, Wout twee keer tweede en hij was er wel en waar was Jacobsen in de laatste spurt en waar was Groenewegen in de eerste spurt. Verleden jaar klopt hij alle topspurters in Parijs WEL na drie weken koers.
 • willem sliggers

  1 maand geleden
  Met alle respect voor U Michel , maar Wout is mentaal sterk genoeg , het hangt er een beetje vanaf door welke bril je het bekijkt !
 • Johan Verbiest

  1 maand geleden
  Tegen de rasechte printers komt hij iets tekort,bij de volgende ritten met bergen zijn ze er niet meer bij en kan hij zijn slag slaan...Toch knap van die gele en groene trui..
 • antoon vandenbussche

  1 maand geleden
  Mocht Wout in iedere rit tweede worden, dan wint hij de tour met een straat voorsprong .!
 • bernard vermeulen

  1 maand geleden
  De verlossing is er nog niet van ritwinst, maar de motivatie des te meer, dus nog kansen genoeg.
 1. Fans op de vuist, dramatische prestatie en meteen stevige kritiek voor Ten Hag: het stormt nu al bij Man United (en dan is er nog de saga-Ronaldo)
  Play
  Premier League
  8

  Fans op de vuist, dramati­sche prestatie en meteen stevige kritiek voor Ten Hag: het stormt nu al bij Man United (en dan is er nog de sa­ga-Ronaldo)

  Een competitiedebuut als trainer van Manchester United in het Theatre of Dreams kan ook uitdraaien op een nachtmerrie. Vraag maar aan Erik ten Hag. De Nederlander verloor thuis met 1-2 tegen Brighton & Hove Albion, een valse start van een zo al moeilijk project. “Het type voetbal dat fans hoopten te zien lijkt weken, zo niet maanden weg.”
 2. De valse 9 of de foute 9: wat kan Eden Hazard dit seizoen bij Real Madrid als spits? “We hebben Eden nodig”
  PREMIUM
  Buitenlands voetbal
  2

  De valse 9 of de foute 9: wat kan Eden Hazard dit seizoen bij Real Madrid als spits? “We hebben Eden nodig”

  Voor het vierde seizoen op rij stuurt de dobbelsteen hem terug naar start. Na drie verloren jaren begint een scherpe Eden Hazard (31) de nieuwe jaargang bij Real Madrid in een andere rol. Het is een kwestie van vertaling. Een achtergrondverhaal over de voorbereiding van Hazard, met geluiden uit Madrid. Staat ‘El falso nueve’ voor de valse 9 of de foute 9?
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.