Tim Merlier (rechts) won de derde rit in de afgelopen Tour voor ploegmaat Jasper Philipsen (links).
Volledig scherm
Tim Merlier (rechts) won de derde rit in de afgelopen Tour voor ploegmaat Jasper Philipsen (links). © ANP

Alpecin-Fenix gaat weer vol voor ritzeges in Tour: “Nog te vroeg om te zeggen of het weer met Philipsen én Merlier zal zijn”

Tour de FranceWat voor Wout van Aert kan, dat kan ook voor Mathieu van der Poel (26). Kansen op geel/ritsucces in overvloed in de eerste Tourweek, al wil Alpecin-Fenix in 2022 vooral weer bewijzen meer te zijn dan Team MVDP. Opnieuw met Tim Merlier (28) én Jasper Philipsen (23) samen in één ploeg? 

2 reacties

 • Peter John Vermeersch

  2 maanden geleden
  Proficiat aan de gebroeders Roothoofd...dergelijk parcour afgelegd.
 • gerard slebus

  2 maanden geleden
  Poeleke wint de tour
 1. Biostatisticus Geert Molenberghs vindt het niet verstandig dat volle voetbalstadions wel nog gewoon kunnen: “Een anomalie”
  Play
  Sport

  Biostatis­ti­cus Geert Molen­berghs vindt het niet verstandig dat volle voetbalsta­di­ons wel nog gewoon kunnen: “Een anomalie”

  De profvoetbalclubs en hun supporters haalden opgelucht adem. De veldritorganisatoren en de wielerfans ook. De stadionpoorten of modderweides moeten niet toe. De volle capaciteit blijft zelfs toegelaten. Een beslissing die niet meteen in de lijn der verwachtingen lag en lang niet iedereen heeft er begrip voor. Biostatisticus Geert Molenberghs spreekt van “een anomalie”.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 3. KOERS KORT. Kern van Lotto-Soudal voor 2022 is rond: Cedric Beullens (24) tekent voor twee jaar
  Koers kort
  2

  KOERS KORT. Kern van Lot­to-Soud­al voor 2022 is rond: Cedric Beullens (24) tekent voor twee jaar

  De 24-jarige Belg Cedric Beullens heeft een tweejarige overeenkomst bij Lotto-Soudal ondertekend. Daarmee maakt het Belgische WorldTeam zijn kern voor komend seizoen compleet. Beullens reed twee jaar in dienst van Sport Vlaanderen-Baloise. “Eerlijk gezegd is het nog niet volledig doorgedrongen dat ik volgend seizoen de kleuren van Lotto-Soudal zal verdedigen, maar uiteraard ben ik enorm blij met deze transfer”, reageert Beullens. “Na twee mooie jaren bij Sport Vlaanderen-Baloise is dit de goede stap in mijn carrière om mezelf verder te ontwikkelen. Waarom de keuze voor Lotto Soudal? Het Belgische team heeft een mooi project, een goede omkadering en ik zal er omringd zijn door heel wat jongeren en ervaren renners. Daarnaast krijg ik de kans mijn steentje bij te dragen tijdens de voorjaarsklassiekers, waarin ik echt verder wil evolueren.”