Alexander Kristoff wint eerste rit in Noorwegen

GETTY
Alexander Kristoff (Katusha) heeft de openingsetappe in de Arctic Race of Norway (2.BC) op zijn naam geschreven. De Noor was na 210 km in Harstad, op een lichtjes hellende finish, de snelste in de sprint. Kristoff klopte zijn landgenoot Edvald Boasson Hagen en de Ier Sam Bennett. Michael Van Staeyen sprintte naar de vijfde plaats, Amaury Capiot werd zevende. Kristoff is meteen ook de eerste leider in de stand.

Jens Wallays ging mee in de vroege vlucht met nog zes andere renners: Hafsas, Blikra, Breivold, Laengen, Korner en Cam. Hun maximale voorsprong liep op tot zeven minuten. Pas toen in het peloton de krachten verenigd werden tussen MTN-Qhubeka, Europcar, Katusha en Lampre-Merida, ging de voorsprong naar beneden. Finaal werd laatste vluchter Laengen op 5 km van de finish gegrepen, nadat Dylan Teuns (BMC) tevergeefs nog een late uitval geprobeerd had.

Boasson Hagen zette de sprint als eerste aan, maar werd nog geremonteerd door Kristoff. Die laatste behaalde zijn negentiende zege van het seizoen. In de Tour lukte het niet voor de veelwinnaar van Katusha, maar nu schiet hij weer raak. Het was geleden van 19 juni, een rit in de Ronde van Zwitserland, dat Kristoff gewonnen had.