Alex Dowsett vierde keer Brits kampioen tijdrijden

GETTY
Alex Dowsett heeft gisteren al voor de vierde keer in zijn carrière het Brits kampioenschap tijdrijden gewonnen. Bij afwezigheid van titelverdediger Bradley Wiggins overklaste de 26-jarige renner van Movistar de concurrentie. Op het motorcircuit Cadwell Park in Lincolnshire was de voormalige werelduurrecordhouder 3 minuten en 21 sneller dan Ed Bradbury. Ryan Perry werd op 3:51 derde.

Dowsett was al nationaal kampioenschap tijdrijden van 2011 tot 2013. Dit seizoen stak hij ook al een tijdrit- en de eindzege in de Ronde van Beieren (2.BC) op zak.

Ondanks zijn vier titels heeft Dowsett altijd pech op het nationaal kampioenschap. "Ik ben al eens gevallen, moest een keer van fiets wisselen en was eens zo ziek als een hond. Deze keer werd ik in de eerste ronde door een wesp gestoken. Maar ik ben blij dat ik de titel terug heb. Vorig jaar stuitte ik op iemand met meer dan talent dan ik." Die iemand snoepte Dowsett eerder deze maand het werelduurrecord af. Op de olympische wielerbaan in Londen legde Wiggins 54 kilometer en 526 meter af, ruim anderhalve kilometer meer dan Dowsett.