Adnan Custovic is de nieuwe hoofdtrainer van KV Oostende, Franck Berrier wordt zijn assistent

Photo News
KV Oostende heeft Adnan Custovic aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De 41-jarige Bosniër is de opvolger van de Nederlander Dennis van Wijk, die gisteren aan de kant werd geschoven. Franck Berrier wordt één van zijn assistenten.

Custovic, die bij KVO al hoofdcoach was en daarvoor assistent van Yves Vanderhaeghe, was tot nu actief als assistent-trainer bij de Bosnische nationale ploeg. Maar met die job stopt hij nu. De kustploeg liet voorts ook weten dat Franck Berrier de assistent van Custovic wordt.

Custovic leidt morgen zijn eerste training. “Ik heb me altijd goed gevoeld in Oostende en de band met de spelers, de omkadering, het personeel en de fans was ook altijd opperbest”, zegt hij op de website van de club. “Het deed me pijn om KVO onderin te zien staan, maar ik zal mijn uiterste best doen om de komende twee wedstrijden tot een goed einde te brengen.”

Geen interne oplossing

Oostende probeerde de vacature eerst intern in te vullen. Vanochtend zat voorzitter Frank Dierckens samen met assistent-coaches Franky Van der Elst en Patrick Creemers en beloftencoach Kurt Bataille, maar dat trio zag het niet zitten om over te nemen. Aanvankelijk bekeken we inderdaad de opties om een interne oplossing te zoeken, maar om verscheidene redenen was dat niet zo evident”, aldus Dierckens. “Dus de keuze viel al snel op een externe man en dan was het belangrijk dat die persoon én de competitie kent én de spelersgroep kon inschatten. Dan kwamen we logischerwijs bij Custovic uit.”

“De spelers die nog met hem werkten, zijn ook unaniem lovend over zijn aanpak”, gaat Dierckens voort. “Ik denk dat hij de geknipte man is om deze job tot een goed einde te brengen. Bovendien brengt hij met ex-speler Franck Berrier ook een oude bekende mee die het huis erg goed kent.”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Van der Weeën

  Vriends jij bent echt het toppunt van sportiviteit,proficiat.

 • lu marissen

  Is het dit jaar niet dan toch zeker volgend jaar

 • bonny roger

  De spelers moeten willen voetballen om te winnen maar veel denken reeds aan volgend seizoen

 • Louis Meeus

  Dit wordt ook niks.

 • Patrick Vriends

  Ik hoop dat ze degraderen !