1. Lotto praat met Axel Merckx na vertrek John Lelangue, Marc Sergeant haalt stevig uit: “Eerst een gat maken, dan het zinkend schip verlaten”
  Wielrennen
  17

  Lotto praat met Axel Merckx na vertrek John Lelangue, Marc Sergeant haalt stevig uit: “Eerst een gat maken, dan het zinkend schip verlaten”

  Lotto gooit het over een andere boeg. Manager John Lelangue (51) staat volgend jaar niet meer aan het hoofd van de ploeg. De chemie is weg, de degradatie uit de WorldTour wordt wellicht het trieste eindpunt. Axel Merckx (50) is in beeld om de (sportieve) taken over te nemen. Marc Sergeant (63), die vorig jaar werd bedankt voor bewezen diensten, haalt op Twitter hard uit naar Lelangue.
 1. Sportieve toekomst Van der Poel voorlopig onduidelijk: gaat hij nog najaarskoersen in Italië rijden?
  Play
  Wielrennen

  Sportieve toekomst Van der Poel voorlopig onduide­lijk: gaat hij nog najaars­koer­sen in Italië rijden?

  Of en waar Mathieu van der Poel dit wegseizoen nog in actie komt, is voorlopig onduidelijk. Zijn team Alpecin-Deceuninck wil hem nu eerst rustig laten bekomen van de lange en vermoeiende terugreis uit Australië en de gebeurtenissen die zich daar hebben afgespeeld. Van der Poel zelf koos gisteren voor een flinke tocht met zijn mountainbike om de gedachten te verzetten.
 2. Football Talk. Union gaat zee in met Bellerose - Deinze-coach Shiraishi gooit de handdoek
  Football Talk
  3

  Football Talk. Union gaat zee in met Bellerose - Dein­ze-coach Shiraishi gooit de handdoek

  Union maakte vandaag een samenwerking bekend met het Belgische kledingmerk Bellerose. Bij de opening van een gloednieuwe winkel aan de Brusselse Louisalaan hoorde ook een speciale Union-collectie, met sjaals, mutsen, pullovers, kousen en draagtassen. Union vaardigde met Christian Burgess, Senne Lynen, Viktor Boone, Dante Vanzeir en Siebe Van der Heyden ook enkele spelers af, de kledinglijn viel bij hen alvast in de smaak. (BF)

Ongeziene Belgische transfer­soaps

 1. EXCLUSIEF. De eerste reactie van Mathieu van der Poel: “Ik geef toe dat ik in fout ben, maar had geen intentie om meisjes te kwetsen”
  Play
  WK wielrennen
  39

  EXCLUSIEF. De eerste reactie van Mathieu van der Poel: “Ik geef toe dat ik in fout ben, maar had geen intentie om meisjes te kwetsen”

  Een berouwvolle Mathieu van der Poel, vanmiddag op Zaventem na zijn terugvlucht uit Australië. Daar beleefde de Nederlander een heuse rollercoaster op het WK wielrennen. In een eerste reactie zegt Van der Poel dat hij het anders had moeten aanpakken. “Ik had me Australië anders voorgesteld. Ik geef toe dat ik in fout ben, maar ik had geen enkele intentie om die meisjes te kwetsen.”
 1. Pro League lanceert nieuwe app: “Onmisbaar voor iedereen die van Belgisch voetbal houdt”
  Jupiler Pro League
  3

  Pro League lanceert nieuwe app: “Onmisbaar voor iedereen die van Belgisch voetbal houdt”

  Straffe statistieken van jouw favoriete club en spelers, realtime updates tijdens alle matchen, de strafste videocompilaties en handige functies die de beleving van de supporters in het stadion, voor de buis of op café alleen maar verbetert. Met de gloednieuwe en gratis Jupiler Pro League app brengt de Pro League haar fans meer dan ooit dichter bij het Belgisch voetbal.