"Wordt goeie test om te zien hoe we uitvallen Hazard zullen opvangen"

BELGA
Roberto Martínez bevestigde na afloop van de eerste training in Tubeke het afhaken van Eden Hazard. De bondscoach wil van zijn afwezigheid meteen een test maken: hoe doen de Duivels het zonder Eden? Het antwoord volgt zaterdag in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion tegen Griekenland. Martínez: "Natuurlijk is zijn verlies een groot probleem voor ons, maar het zal interessant om zien zijn hoe we met zijn afwezigheid omgaan."

"Eden heeft de kuitblessure op training de dag voor de wedstrijd tegen Stoke City opgelopen", vertelde Martinez in het Belgian Football Center. "Er was geen contact, maar bij het lopen voelde hij plots iets. Volgens de eerste informatie die we van Chelsea gekregen hebben, ziet het er niet zo erg uit. Het gaat dus niet om een hele zware blessure. Eden is vandaag naar België gekomen, maar blijft niet bij de groep. We moeten er nu voor zorgen dat hij zo snel mogelijk opnieuw speelklaar geraakt. Natuurlijk zal hij ontgoocheld zijn, Eden is een professioneel ingestelde kapitein. Maar blessures horen nu eenmaal bij het voetbal. En voor ons wordt het een goeie test om te zien hoe we het doen zonder Hazard."

Hoe dat België zonder Hazard er dan wel zal uitzien, is Martínez nog niet helemaal uit. "Ik heb wel een idee hoe ik wil spelen, maar voor de concrete uitwerking weeg ik nog twee à drie opties af. Het klopt dat de laatste matchen van Eden in het nationale shirt erg goed waren, maar dat waren die van Mertens en Lukaku ook. Het komt er nu op aan flexibel te zijn. We kunnen ook van systeem veranderen. Pas de eerstvolgende dagen hak ik daaromtrent de knoop door. Ik ben er zeker van dat ik de beste oplossing zal vinden op training. Er zitten genoeg spelers in de kleedkamer die hun verantwoordelijkheden willen nemen. Radja Nainggolan speelt sterk bij AS Roma, maar we hebben ook nog andere mogelijkheden.""

Dries Mertens heeft er zin in. Hij bezorgt enkele kinderen voor aanvang van de training geweldige momenten in het kader van een sociael project van de KBVB.
BELGA Dries Mertens heeft er zin in. Hij bezorgt enkele kinderen voor aanvang van de training geweldige momenten in het kader van een sociael project van de KBVB.
Carrasco en Nainggolan dollen.
Photo News Carrasco en Nainggolan dollen.
BELGA

Martínez moet door de afwezigheid van Hazard en Kompany ook op zoek naar een nieuwe kapitein. "Wie dat wordt, kan ik nog niet zeggen. Zowel Courtois, Vertonghen, Alderweireld, Vermaelen als De Bruyne komen in aanmerking."

Naast Hazard ontbraken ook Thomas Meunier en Marouane Fellaini op training. Fellaini speelde zondag nog met Manchester United en verkoos ervoor om binnen te blijven om aan zijn herstel te werken. Achter de naam van Meunier staan er wel nog wat vraagtekens. "Hij blijft bij de groep, maar traint de komende drie dagen zeker niet. Het blijft dus afwachten of hij fit zal geraken voor zaterdag."

Chelsea hoopt Hazard te kunnen klaarstomen voor Crystal Palace over veertien dagen. Chelsea-trainer Conte: "Eden heeft een probleempje en ik zag geen enkele reden om risico's te nemen." Een vervanger roept Martínez niet op. Die hoopt hij te vinden in zijn kern van 26. Hazard mist zelden een internationale wedstrijd. Sinds juni 2012 kwam hij in 50 van de 56 matchen in actie.

Thierry Henry naast Nacer Chadli.
BELGA Thierry Henry naast Nacer Chadli.
Ook Radja Nainggolan entertainde.
BELGA Ook Radja Nainggolan entertainde.

De training van maandag in het Belgian Football Center was open voor supporters, waardoor er heel wat fans naar Tubeke waren afgezakt en er heel wat sfeer was tijdens de trainingssessie. De overige trainingen van deze week vinden echter allemaal achter gesloten deuren plaats. "Het is een fantastische belevenis met de fans. Maar het is ook onze taak om de wedstrijd zo goed mogelijk voor te bereiden en daarvoor hebben we wat privacy nodig", besloot de bondscoach.

Photo News
BELGA2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Miche W.

    Ik ben er zeker van dat het beter zal draaien zonder hem

  • Ragnar Lothbrock

    We zullen Hazard niet missen zolang de Kevin en Thibout erbij zijn is er geen probleem want zij zijn het hart van de Rode Duivels en ochja Martinez maak 1 van die 2 maar kapitein ook als wil . Dan zullen we eens een echte kapitein zien