Safarova: "Beschikte niet over wapens om Williams te stoppen"

PHOTO_NEWS
Lucie Safarova (WTA 13) moest in de finale van Roland Garros haar meerdere erkennen in de Amerikaanse Serena Williams (WTA 1). De Tsjechische verloor met 6-3, 6-7 (2/7) en 6-2. "Serena speelde vandaag gewoon beter dan mij", verklaarde Safarova.

"Ik ben fier dat ik in de tweede set heb teruggevochten", stelde Safarova op de persconferentie na de finale. "Het leek er namelijk eerst op dat het voor Williams een makkelijke wedstrijd zou worden. Serena was erg sterk, ik moest me inspannen om haar niveau te bereiken."

"Toen Serena haar opslagspel voor 1-2 in de derde set won, ging haar niveau nog omhoog", vervolgde de Tsjechische. "Ze speelde vandaag gewoon beter dan mij. Ik heb gevochten, ik heb mijn best gedaan. Uiteindelijk draaide het niet goed uit voor mij, maar het was een goeie match. Ik beschikte niet over de wapens om haar te stoppen. Ze serveerde ongelooflijk goed en zette veel druk bij haar returns."

De 28-jarige Safarova kon op het Parijse gravel niettemin een mooi parcours afleggen. Zo schakelde ze titelverdedigster Maria Sharapova (WTA 2) en Ana Ivanovic (WTA 7) uit. "Deze twee weken waren ongelooflijk voor mij. Ik genoot van elke seconde. Ik behaalde grote zeges, heb hard gevochten en heb het beste resultaat uit mijn carrière gerealiseerd. Mijn ervaringen hier zullen me helpen in toekomstige toernooien. En misschien kan ik op een dag de trofee winnen", besloot Safarova.

PHOTO_NEWS
GETTY
PHOTO_NEWS