Exclusief voor abonnees

«Padel, dat pik je heel vlug op»

Kruising tussen tennis en squash snelst groeiende sport in Vlaanderen

Jan De Meuleneir/Photo News
Bent u nog op zoek naar een nieuwe sport voor de lente? Dan is padel misschien iets voor u. Padel komt overwaaien uit Spanje en wordt het best omschreven als een amusante mix tussen tennis en squash. Ex-Rode Duivel Tom De Sutter, die nu bij Lokeren voetbalt, is padelpionier in België. Hij gidst ons in tien stappen door de snelst groeiende sport in Vlaanderen.

Wat is het en waar komt het vandaan?

«Padel is een sport die in de jaren 70 toevallig uitgevonden is door de Mexicaan Enrique Corcuera (foto). Hij woonde in Acapulco en wilde een tennisveld aanleggen in zijn achtertuin. Plaatsgebrek dwong hem ertoe om een veld te bouwen dat qua afmetingen kleiner was dan een normaal tennisveld. Het veldje was omgeven door hoge muren, zo is padel ontstaan. De muren zijn uiteindelijk glazen wanden geworden en het speelveld ziet eruit als een mini-tennisveld. De afmetingen zijn 20 meter lang en 10 meter breed. Vanuit Mexico is de sport naar Spanje overgewaaid en daar werd het een echt succes. De Spaanse padel­federatie telt meer dan 55.000 leden en er zijn meer dan 1.000 padelclubs. Qua populariteit doet in Spanje enkel koning voetbal beter.»

Enrique Corcuera.
RV Enrique Corcuera.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Van Nereaux

  # Kris & Stan, daarmee dat ze het ook melden dat de sport van Spanje komt overgewaaid uit Spanje ;-)

 • chris Scheveneels

  padel Bestaat al jaren in Spanje heb dit 1 maal gespeeld een 6 jaar geleden in Malaga, intensief maar leuk om te doen met 2 of 4 personen

 • Stan Vankoo

  Reeds sinds jaar en dag in Spanje!