"Moeskroen wil voor Rijsel volwaardige partner zijn"

BELGA
"Moeskroen-Péruwelz wil voor Rijsel geen hulpje, maar wel een volwaardige partner zijn", benadrukte voorzitter Edward Van Daele vandaag op een persconferentie.

Nadat Moeskroen-Péruwelz in 2011 ging samenwerken met de Franse eersteklasser Rijsel, klom de Henegouwse fusieclub in sneltempo van derde naar eerste klasse op. "De samenwerking met Rijsel is daar natuurlijk niet vreemd aan", vertelt Van Daele. Het was ook een eis van de Franse buur. "Rijsel had duidelijk gesteld dat de samenwerking zou stoppen als we zouden stagneren. Snelle promotie naar tweede was alleszins een noodzaak."

Een andere eis van Rijsel was dat er strikt binnen het budget gewerkt zou worden. "We werken dan ook volledig autonoom met dat budget (5 miljoen euro)", verduidelijkt Van Daele. "Rijsel moet alleen als een garantie achter ons staan. Het feit dat zij borg voor ons staan, maakt dat men vertrouwen in ons heeft. Dat maakt het makkelijker om spelers te recruteren. Zelfs een grote club als Club Brugge aarzelt niet om ons drie spelers (Sven Dhoest, Birger Verstraete, Zinho Gano) uit te lenen."

Over een eventuele overname van Rijsel door Marc Coucke, al voorzitter van Oostende, maakt Van Daele zich geen zorgen. "Dat is momenteel niet aan de orde. Bovendien staat ons akkoord met Rijsel op papier. Er is een contract dat zomaar niet verbroken kan worden. En wat als Moeskroen-Péruwelz Europees speelt? "Dan zal Rijsel wel zo lief zijn om zijn plaats af te staan...", besloot Van Daele met een kwinkslag.