Exclusief voor abonnees

“Eerst werd hij de hemel in geprezen, nu is hij kabouter Flop”: Raskin verdwijnt, maar wat nu met operatie ‘Propere Handen’?

Hans Rieder
Photo News Hans Rieder
Het Antwerpse hof van beroep heeft geoordeeld dat onderzoeksrechter Joris Raskin van het onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal moet worden gehaald. “Bij het grote publiek kan het lijken dat Raskin partijdig is, omdat hij gelijktijdig actief was voor de voetbalbond en dit onderzoek aanstuurde”, klinkt het. Het federaal parket kan nog in beroep gaan tegen het arrest, maar voor Raskin is het een regelrechte blamage. “Eerst werd hij de hemel in geprezen, nu is hij kabouter Flop”, aldus een strafpleiter in het voetbaldossier.

Waarover moest het hof van beroep beslissen?

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
72 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carlos Baillieu

  Actie doofpot is gestart, het voetbal is niet meer geloofwaardig als de winnaar vooraf gekend is.

 • Kristoff Belien

  Wat een schande dat dit kan in ons gerechtsysteem.... Who cares op wiens bevel die opnames werden gemaakt.... Ze zijn gemaakt en bewijzen de schuld... Dus moeten ze ook blijven gebruikt worden onder de nieuwe onderzoeksrechter.... Stop met achterpoortjes te maken voor criminelen die daar dankbaar gebruik van maken via hun schandalige advocaten....

 • Guido Ceuleers

  Het is gisteren in VRT journaal duidelijk uitgelegd dat de kans groot is dat die telefoon taps nietig gaan verklaard worden, en dat al die witwassers, omkopers, enz. nu vrijuit zullen gaan. Kan u nog slapen Meester (?) Rieder ?

 • PHILIPPE QUINART

  En glunderen dat hij doet dat advocaatje.

 • Elle Devee

  @Bert Jonckheere. Jouw vergelijking raakt kant noch wal. Onderzoeksrechter maakt deel uit van tegenpartij. Niet lichtelijk overdreven?