"Belgische tennismerk Snauwaert keert na 25 jaar terug"

kos
Bijna 25 jaar na het faillissement maakt het legendarische Belgische tennismerk Snauwaert een comeback. Enkele Vlaamse ondernemers haalden de merknaam en de rechten van onder het stof en willen vanaf begin volgend jaar opnieuw Snauwaert-tennisrackets op de markt brengen. Dat staat vandaag in enkele kranten van Mediahuis.

"We zijn al twee jaar bezig met de ontwikkeling van heuse premiumrackets die technologisch de concurrentie met de absolute topmerken aankunnen. Bedacht in Vlaanderen, maar om financiële redenen geproduceerd in China", zegt Dimitri Meessen, hoofd design bij het nieuwe Snauwaert. Xavier Malisse werd aangetrokken als merkambassadeur. Het gamma zal behalve rackets ook tennisballen, topsnaren en grips bevatten. Later moeten nog schoeisel en kledij volgen.

Snauwaert werd in 1928 opgericht en groeide in de jaren '70 uit tot een wereldspeler. Het verkocht toen ongeveer drie miljoen rackets per jaar. Eén van de grote concurrenten was een ander Belgisch merk, Donnay. De komst van goedkope rackets van composiet uit Azië luidde in de jaren '80 het begin van het einde in. In 1991 ging Snauwaert failliet.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.