Aantijgin­gen Gert Vande Broek

 1. Bernd Storck officieel voorgesteld als nieuwe coach van Racing Genk: “Play-off 1 blijft het doel”
  Play
  Racing Genk

  Bernd Storck officieel voorge­steld als nieuwe coach van Racing Genk: “Play-off 1 blijft het doel”

  Bernd Storck (58), die deze morgen al z’n eerste training leidde, is vanmiddag officieel voorgesteld als de nieuwe hoofdcoach van Racing Genk. Veel tijd om zich in te werken heeft de Duitser niet, want morgen is er al de belangrijke Europa League-wedstrijd tegen Rapid Wenen. “Toch denk ik dat er genoeg tijd is om de ploeg voor te bereiden en de match te winnen”, aldus Storck.

'The Next Gen': de beste spelers van de generaties 2001 tot 2005

 1. Sportminister Weyts geeft topmagistraat opdracht om aantijgingen rond volleybalcoach Vande Broek te onderzoeken
  Volleybal
  15

  Sportminis­ter Weyts geeft topmagi­straat opdracht om aantijgin­gen rond volleybal­coach Vande Broek te onderzoe­ken

  Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) heeft topmagistraat Bart Meganck de opdracht gegeven om de klachten omtrent de werking en coaching van het nationale volleybalteam onder bondscoach Gert Vande Broek onder de loep te nemen. “Hij moet als neutrale autoriteit alle aantijgingen bekijken, evenals de precieze omstandigheden en de schade bij de (ex-)speelsters.” Sport Vlaanderen meldt in een nieuw communiqué achter die beslissing te staan en dat het grensoverschrijdend gedrag en elke klacht die daaromtrent binnenloopt “zeer ernstig” zal nemen.
 2. Hoogspanning in Champions League: Xavi heeft een plan — en dat zal nodig zijn, álles nog mogelijk in groep G en scoort Lukaku na 85 dagen?
  Champions League
  1

  Hoogspan­ning in Champions League: Xavi heeft een plan — en dat zal nodig zijn, álles nog mogelijk in groep G en scoort Lukaku na 85 dagen?

  Spanning bij FC Barcelona. Voor het eerst in 17 jaar kan de groepsfase in de Champions League de eindhalte worden. Bayern München wil hen maar al te graag uit het kampioenenbal knikkeren — de topaffiche is te bekijken op VTM 2. Nog te volgen waard vanavond: de spannende strijd in groep G — alle vier maken ze nog kans op CL-overwintering — en Romelu Lukaku die ritme wil opdoen.
 3. Kapitein Yellow Tigers stopt ermee na commotie over emotioneel misbruik bondscoach Vande Broek: “Ik ben op... Dit is mijn keuze”
  Play
  Meer sport
  75

  Kapitein Yellow Tigers stopt ermee na commotie over emotioneel misbruik bondscoach Vande Broek: “Ik ben op... Dit is mijn keuze”

  In ‘De prijs van de winnaar’, een programma op Canvas waar atleten hun ervaringen op het hoogste niveau delen, haalden verscheidene gewezen Yellow Tigers het emotioneel misbruik van huidig volleybalbondscoach Gert Vande Broek (54) aan. ‘Worden jullie gesponsord door obesitas?’ is maar één van de verwijten die de speelsters aanhalen. De volleybalfederatie blijft hem steunen, maar kapitein Ilka Van de Vyver heeft intussen besloten te stoppen bij de nationale ploeg. “In deze cultuur wil ik niet meer verder werken.”
 1. Jan Mulder en Gilles De Bilde overschouwen Brugse campagne: “Ja, de Champions League is mislukt”
  Play
  Champions League
  9

  Jan Mulder en Gilles De Bilde overschou­wen Brugse campagne: “Ja, de Champions League is mislukt”

  Club Brugge startte met een 4 op 6 o zo goed aan deze Champions Leaguecampagne. Maar vier zware nederlagen - met 18 tegengoals - later is het Europees uitgeschakeld. “Hoeveel heeft Club deze zomer geïnvesteerd? 30, 35 miljoen euro? Wat stelt dat voor tegenover PSG, City en zelfs Leipzig?”, zegt VTM-analist Gilles De Bilde. “Maar Club zegt wel zélf dat het wil overwinteren in de Champions League”, repliceert Jan Mulder. “Dan moet je ze toch beoordelen naar de ambities die ze uitspreken? Daarom zeg ik: hoe ze nu presteren is lang niet goed genoeg.”