Janne, Lois en Nona Laton maken deel uit van de nationale ploeg waterpolo.
Volledig scherm
Janne, Lois en Nona Laton maken deel uit van de nationale ploeg waterpolo. © Robby Verdickt

Zusjes Laton (De Gentse) naar EK-kwalificatietoernooi: “Dit is ‘once in a lifetime’”

WATERPOLOVanaf donderdag werkt het Belgische waterpoloteam voor vrouwen in Belgrado een kwalificatietoernooi voor het EK af. ‘De Gentse’ is met acht van de dertien speelsters hofleverancier voor die nationale ploeg. En de familie Laton trekt zelfs met drie zussen richting Servië:  Janne, Lois en Nona. Wij haalden ze voor onze blocnote en lieten ze hun verhaal doen. Deelnemen aan dit kwalificatietoernooi is op zich al historisch.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Karlo Malosevac en ARB Hamme zijn zeker van het behoud zonder te spelen: “Pibo Bilzen bewees ons een mooie dienst”
  PREMIUM
  Futsal eerste nationale

  Karlo Malosevac en ARB Hamme zijn zeker van het behoud zonder te spelen: “Pibo Bilzen bewees ons een mooie dienst”

  ARB Hamme neemt het vrijdagavond op tegen Châtelet. Een verplaatsing naar Henegouwen is allerminst een gezondheidswandeling, vermits de thuisploeg meedingt naar een plaats in de top vijf. Iedereen ging ervan uit dat Hamme minstens een punt zou moeten pakken om zich te verzekeren van het behoud. Door de winst van Bilzen is dat echter niet meer nodig.