Steve De Ridder scoorde tegen Beerschot het enige doelpunt van de match.
Volledig scherm
Steve De Ridder scoorde tegen Beerschot het enige doelpunt van de match. © Photo News

Zorgt Limburgse derby opnieuw voor spektakel? De Ridder: “We hebben niets te verliezen”

Voetbal 1AZondagmiddag staat de Limburgse derby op het programma. Racing Genk komt over de vloer op Stayen. Steve De Ridder, die zich maandag nog tot matchwinnaar kroonde, weet dat de belangen groot zijn. “Het is de belangrijkste wedstrijd van het jaar voor ons.”

 1. Gelenaar Siebe Horemans staat met Excelsior Rotterdam bovenaan in Nederlandse tweede klasse: “Klaar voor stap hogerop”
  VOETBAL

  Gelenaar Siebe Horemans staat met Excelsior Rotterdam bovenaan in Nederland­se tweede klasse: “Klaar voor stap hogerop”

  Siebe Horemans (23) begint vrijdagavond met Excelsior als eerste achtervolger van leider Volendam aan de topper bij ADO Den Haag in de Keuken Kampioen Divisie, de Nederlandse tweede klasse. Een groot contrast met vorig seizoen, toen de Rotterdammers veelal onderaan de stand bengelden. Zo werpt de grote schoonmaak in de spelersgroep van Excelsior van deze zomer duidelijk zijn vruchten af, maar Horemans zelf bleef onaantastbaar als rechtsachter.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Kevin Van Haesendonck ontvangt met City Pirates ex-club Berchem in Antwerpse derby: “We willen aan reeks bouwen”

  Kevin Van Haesendon­ck ontvangt met City Pirates ex-club Berchem in Antwerpse derby: “We willen aan reeks bouwen”

  City Pirates boekte vorige week een belangrijke en deugddoende overwinning op bezoek bij hekkensluiter Pepingen-Halle, 1-2 werd het. Dankzij de driepunter houden de troepen van Kevin Van Haesendonck aansluiting met de linkerkolom en komend weekend hopen ze dan ook verder afstand te nemen van de onderste regionen. Dat moet dan in de altijd sfeervolle derby tegen de buren uit Berchem. Nog steeds een speciale wedstrijd voor Van Haesendonck.