Zoë Laureys op het BK.
Volledig scherm
Zoë Laureys op het BK. © Geert De Rycke

Zoë Laureys naar WK U20 dankzij Belgisch scholierenrecord op de 400m horden

atletiekZoë Laureys knalde zondag in de 400m-hordenfinale op het BK in Gentbrugge naar de vierde plaats in een Belgisch scholierenrecord van 57.96. Ze dook dik onder de limiet van 59.16 voor het WK U20 in Cali (1-6 augustus). Maar eerst gaat ze focussen op het EK U18 in Jeruzalem (4-7 juli) waar ze nu met de beste Europese jaartijd in de klasse U18 naartoe trekt. 

 1. Ameen Al-Dakhil (STVV) na scoreloos gelijkspel bij KV Kortrijk: “Op basis van sterke tweede helft verdienden we de overwinning”
  voetbal jupiler score league

  Ameen Al-Dakhil (STVV) na scoreloos gelijkspel bij KV Kortrijk: “Op basis van sterke tweede helft verdienden we de overwin­ning”

  In het Guldensporenstadion bleven KV Kortrijk en STVV steken op een scoreloos gelijkspel. T1 Bernd Hollerbach liet Perenaar Wolke Janssens in de basis staan. De Duitser Robert Bauer, die vorige week weg bleef van de training om zo een transfer te forceren, zat op de bank. De Kanaries hadden het meeste balbezit en de Kerels loerden op de counter. Na de rust kreeg STVV de beste kansen met een heerlijke trap van een beresterke Frank Boya tegen de paal. STVV blijft twaalf wedstrijden ongeslagen, maar schiet weinig op met drie gelijke spelen op rij.
 1. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.
 2. Cedric Mertens en Diegem Sport na strafschoppen voorbij Longlier, nu volgt Rupel Boom: “Tegen mindere ploegen hebben we het moeilijk om het verschil te maken”
  VOETBAL BEKER VAN BELGIE

  Cedric Mertens en Diegem Sport na strafschop­pen voorbij Longlier, nu volgt Rupel Boom: “Tegen mindere ploegen hebben we het moeilijk om het verschil te maken”

  Diegem Sport stond in de tweede ronde van de Belgische beker tegenover RRC Longlier. Groen-wit kon in negentig minuten geen afstand nemen van de Luxemburgse eersteprovincialer. Via de strafschoppen (5-4) lukte het wel. In de derde ronde (zaterdag om 16 uur) is Diegem gastheer voor eerstenationaler Rupel Boom.