Zoë Backstedt triomfeerde in de Ronde van Vlaanderen voor meisjes junioren. Xaydee Van Sinaey en Niamh Murphy mochten mee het podium op.
Volledig scherm
Zoë Backstedt triomfeerde in de Ronde van Vlaanderen voor meisjes junioren. Xaydee Van Sinaey en Niamh Murphy mochten mee het podium op. © Geert De Rycke

Zoë Backstedt wint Ronde van Vlaanderen: “Ooit hoop ik deze klassieker bij de elite te winnen”

wielrennen juniores meisjesAlweer een prestigieuze zege voor Acrog-Tormans. In Oudenaarde zette Zoë Backstedt, wereldkampioene bij de junioren, de Ronde van Vlaanderen op haar naam. Met één minuut voorsprong op Xaydee Van Sinaey, de Britse Niamh Murphy en het peloton.

  1. KVK-aanvoerder Kristof D’Haene is opnieuw topfit: “Ons doel is om zo hoog mogelijk te eindigen en vooral uit de gevarenzone te blijven”
    Voetbal jupiler pro league
    1

    KVK-aanvoerder Kristof D’Haene is opnieuw topfit: “Ons doel is om zo hoog mogelijk te eindigen en vooral uit de gevarenzo­ne te blijven”

    Linksachter Kristof D’Haene (32) miste de laatste vijf wedstrijden van het afgelopen seizoen door een barst in de rechtervoet. Van dat probleem is de KVK-aanvoerder ondertussen helemaal verlost en dat is er duidelijk aan te merken. D’Haene maakt een gretige indruk op training en lijkt klaar voor de competitiestart.