Fanno Nijst zal woensdagavond niet langs de zijlijn staan in de topper tegen Sparta Petegem. Ook de Olsa-coach heeft corona en moet dus in quarantaine blijven.
Volledig scherm
Fanno Nijst zal woensdagavond niet langs de zijlijn staan in de topper tegen Sparta Petegem. Ook de Olsa-coach heeft corona en moet dus in quarantaine blijven. © Geert De Rycke

Zieke Fanno Nijst (Olsa Brakel) moet topper tegen Petegem op computerscherm volgen: “Eerste keer in vijftien jaar als hoofdcoach”

voetbal tweede nationale AOp leider Ninove na kruisen alle ploegen uit de top zes van het klassement in tweede nationale A woensdagavond de degens. Dat levert uiteraard enkele topaffiches op met Lokeren-Zwevezele en Sparta Petegem-Olsa Brakel (aftrap om 19.30 uur). Als Olsa de kloof met de kop van het klassement niet te groot wil laten worden, zal het minstens een punt moeten pakken op het veld van de sterke Spartanen. Die pakten immers recent negen op negen en scoorden veertien keer de voorbije drie wedstrijden.

 1. Jorne Van Genechten (Witgoor Sport): “Mooi om zaterdag in Lille te kunnen hervatten”
  Voetbal derde nationale B

  Jorne Van Genechten (Witgoor Sport): “Mooi om zaterdag in Lille te kunnen hervatten”

  Bij Witgoor Sport trokken ze zaterdagavond tevreden de deur van de voorbereiding achter zich dicht. Het vriendschappelijk duel tegen Dessel, dat op 0-1 eindigde, bracht de bevestiging dat de troepen van trainer Patrick Van Houdt klaar zijn voor de strijd in derde nationale B. Voor Jorne Van Genechten eindigde de aanloop naar de tweede ronde met een valse noot. De aanvaller bleef tijdens de rust van de partij tegen Dessel ziek in de kleedkamer.
 2. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.