Tim Wellens (Lotto-Soudal) werd in laatste instantie nog toegevoegd aan de selectie voor de Tour de Wallonie.
Volledig scherm
Tim Wellens (Lotto-Soudal) werd in laatste instantie nog toegevoegd aan de selectie voor de Tour de Wallonie. © Belga

Zes Limburgers in de Tour de Wallonie: ex-winnaar Tim Wellens in laatste instantie nog toegevoegd

Wielrennen profsDinsdag gaat de Tour de Wallonie van start. De vijfdaags Waalse rittenkoers is na de Baloise Belgium Tour de zwaarste meerdaagse wedstrijd in België. De editie 2021 kan rekenen op de deelname van dertien WorldTeams waarbij Lotto-Soudal met ex-winnaar Tim Wellens. De Truienaar werd in laatste instantie aan de selectie toegevoegd. Naast Wellens staan er nog vijf andere Limburgers aan de start.

 1. Debutant Jordi Nolle en Rupel Boom niet voorbij Heist in kansarm duel (0-0): “We toonden een uitstekende vechtersmentaliteit”
  Voetbal 1N

  Debutant Jordi Nolle en Rupel Boom niet voorbij Heist in kansarm duel (0-0): “We toonden een uitsteken­de vechters­men­ta­li­teit”

  Rupel Boom was onmondig in aanvallend opzicht tegen Heist, maar ook de bezoekers kregen weinig voor mekaar en zo eindigde de partij op een logisch 0-0-gelijkspel. Een rustig debuut dus voor Jordi Nolle, die de voorkeur kreeg in doel bij de Steenbakkers op Vlogaert. Eén keer moest hij zich wel gewonnen geven bij de bezoekende strafschop van Bamona, maar de paal stak de van Hoogstraten overgekomen doelman een handje toe.
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.