Yves Vanderhaeghe zal zich ook tijdens de komende campagne weer als een meester-motivator moeten ontpoppen. Hij leidde Cercle Brugge vorig seizoen naar het behoud en hoopt nu met een erg verjongde groep een rustig seizoen door te maken.
Volledig scherm
Yves Vanderhaeghe zal zich ook tijdens de komende campagne weer als een meester-motivator moeten ontpoppen. Hij leidde Cercle Brugge vorig seizoen naar het behoud en hoopt nu met een erg verjongde groep een rustig seizoen door te maken. © Belgz

Yves Vanderhaeghe (Cercle Brugge) hoopt op een rustig seizoen: “Ik heb een enorme bereidwilligheid gezien”

Voetbal 1AOver enkele uren begint Cercle Brugge aan de 84ste competitie uit zijn bestaan in de hoogste afdeling van het Belgisch voetbal, de vierde op rij sinds de promotie in maart 2018 ten koste van Beerschot in de titelbarrages van 1B. Op het veld van datzelfde Beerschot hopen coach Yves Vanderhaeghe en TD Carlos Aviña Ibarrola met groen-zwart te beginnen aan een campagne die eindelijk zonder degradatiestress kan worden afgewerkt. Maar Cercle is nog niet klaar met het huiswerk. “We zoeken nog twee offensieve profielen en er worden allicht ook nog enkele spelers uitgeleend”, geeft Aviña aan. “Ik ga vooraf geen voorspellingen doen”, zegt Vanderhaeghe dan weer. “Voetbalwedstrijden win je met daden op het veld, niet met woorden erbuiten.” En winnen, dat wil Vanderhaeghe.