Young Leuven Bears moet een doorgeefluik blijven naar de eerste ploeg toe.
Volledig scherm
Young Leuven Bears moet een doorgeefluik blijven naar de eerste ploeg toe. © JVHO

Young Leuven Bears beginnen met nieuw team in Top Division 2

BasketbalVolgend weekend gaat de basketbalcompetitie op de verschillende niveaus van start. De Young Leuven Bears ondergingen in het tussenseizoen een hele metamorfose. Slechts enkele spelers van vorig seizoen bleven over. Jill Lorent nam de coaching over van Danny Wouters. De jonge lichting moet de komende maanden haar weg vinden in Top Division 2.

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Enzo Ide voor de tweede opeenvolgende maal in finale van een manche WK Rallycross
  AUTOSPORT

  Enzo Ide voor de tweede opeenvol­gen­de maal in finale van een manche WK Rallycross

  Enzo Ide heeft tijdens de Portugese manche van het WK rallycross, de zevende van het seizoen, opnieuw laten zien dat hij zijn plek op het hoogste niveau zonder meer verdient. Tijdens de finale van het FIA Wereldkampioenschap Rallycross in Portugal reed de West-Vlaming in de KYB EKS JC Audi S1 naar een vijfde plaats, wat betekent dat hij naar de zevende plaats in het WK opschuift, op korte afstand van de nummer zes in het WK.
 1. Amir Lemti (KSK Heist) mag het zondag op het veld van leider FC Liège proberen waar te maken: “Als we een perfecte wedstrijd spelen, zit er misschien wel puntengewin in”

  Amir Lemti (KSK Heist) mag het zondag op het veld van leider FC Liège proberen waar te maken: “Als we een perfecte wedstrijd spelen, zit er misschien wel puntenge­win in”

  KSK Heist kreeg op de vorige speeldag, dankzij een 1-0 zege tegen Wezet, het wagonnetje weer aangehaakt bij de kopgroep in 1B. Heist heeft op de zevende plaats twee punten achterstand op vier leiders, en één van die leiders is FC Liège. De Luikenaars verloren tot nog toe één enkele keer, op eigen veld dan nog, tegen... Wezet. Die wedstrijd eindigde op een 2-3 score.