Yorunn Ligneel samen met haar trainer Noël Coddens na haar sprong over 1m81 én de kwalificatie voor het WK U20.
Volledig scherm
Yorunn Ligneel samen met haar trainer Noël Coddens na haar sprong over 1m81 én de kwalificatie voor het WK U20. © Yorunn Ligneel / RV

Yorunn Ligneel springt 1m81 en mag naar het WK U20: “Ik besef nog niet goed wat ik gepresteerd heb”

AtletiekAfgelopen zondag werd in Lokeren de eerste wedstrijd van de Flanders Cup afgewerkt. Yorunn Ligneel (18) zorgde in het hoogspringen letterlijk en figuurlijk voor een van de absolute hoogtepunten. Met een sprong over 1m81 verbeterde ze niet alleen haar persoonlijk record, maar plaatste ze zich ook nog eens voor het WK U20, dat begin augustus doorgaat in het Colombiaanse Cali. “Ik kan het nog niet helemaal vatten”, klinkt het.

 1. KVC Westerlo klopt AA Gent in aangename oefenpot (6-2). Kyan Vaesen: “Het liep lekker”
  voetbal jupiler pro league

  KVC Westerlo klopt AA Gent in aangename oefenpot (6-2). Kyan Vaesen: “Het liep lekker”

  Amper een week na de vlotte 11-0-overwinning tegen tweedeklasser City Pirates kreeg KVC Westerlo vrijdagmiddag met AA Gent een tegenstander van een ander kaliber over de vloer. De al bij al nog talrijk opgekomen supporters zagen een aangename oefenpot in het Kuipje, waarbij beide ploegen elkaar twee keer zestig minuten lang bekampten en telkens ook twee compleet nieuwe elftallen tussen de lijnen brachten.
 2. Racing Mechelen neemt afscheid van trainer Dave De Herdt: “Met heel veel wederzijds respect”
  voetbal tweede nationale B

  Racing Mechelen neemt afscheid van trainer Dave De Herdt: “Met heel veel wederzijds respect”

  Een verrassing was het vrijdagmiddag toen Racing Mechelen een mededeling verspreide via de officiële communicatiekanalen waarmee het afscheid van trainer Dave De Herdt werd aangekondigd. Verrassend, exact twee maanden na het behalen van de titel en promotie naar tweede amateur en verrassend, ongeveer drie weken voor de start van de voorbereiding. Naar de echte reden voor de breuk, blijft het evenwel gissen.