Yorunn Ligneel, hier op een archieffoto, vatte het zomerseizoen aan met een sprong over 1m70. “Daar kan ik op voort bouwen.”
Volledig scherm
Yorunn Ligneel, hier op een archieffoto, vatte het zomerseizoen aan met een sprong over 1m70. “Daar kan ik op voort bouwen.” © Gunther Dekie

Yorunn Ligneel blikt tevreden terug op eerste wedstrijd in acht maanden: “Blij dat ik al het niveau van afgelopen zomer haal”

ATLETIEKZaterdag mocht Yorunn Ligneel (18) voor het eerst in bijna acht maanden nog eens deelnemen aan een hoogspringcompetitie. Op de tweede micromeeting van de Vlaamse Atletiekliga liet de Houthulste juniore, ondanks de koude en winderige omstandigheden, meteen een mooie 1m70 noteren. “Voor een eerste wedstrijd ben ik hier zeker tevreden mee”, klinkt het.

 1. Christophe De Keyser met dubbel gevoel aan start van EK in Oostenrijk: “Ik ben in supervorm, maar zal toch moeten doseren”
  triatlon

  Christophe De Keyser met dubbel gevoel aan start van EK in Oostenrijk: “Ik ben in supervorm, maar zal toch moeten doseren”

  In het Oostenrijkse Walchsee, nabij de grens met Duitsland, vindt aanstaande zondag het EK triatlon op de halve afstand plaats. Op een uitdagend parcours krijgen de atleten 1,9km zwemmen, 90km fietsen en een halve marathon voorgeschoteld. Onder de bijna 500 deelnemers ook twee Belgische toppers met voormalig vice-wereldkampioen Ironman Bart Aernouts en Belgisch kampioen op de sprintafstand Christophe De Keyser. Aernouts heeft in de States zijn ticket voor Hawaï ondertussen al gepakt en De Keyser toonde zich twee weken geleden nog sterk met een derde plaats in de Europacup.
 2. Noord-Limburgse Q1 Trackracing verzamelt zeges en podia in Francorchamps. “Hier hebben we een ganse winter naar toe gewerkt”
  Autosport

  Noord-Limburgse Q1 Trackra­cing verzamelt zeges en podia in Francor­champs. “Hier hebben we een ganse winter naar toe gewerkt”

  Q1 Trackracing stond afgelopen weekend voor één van de grootste uitdagingen in zijn nog jonge bestaan. Het Belgische team zette in Spa-Francorchamps bij de tweede afspraak van de GT Cup Open Europe namelijk vier exemplaren in van de Porsche 911 GT3 Cup. Het werd een weekend waarin de troepen van Edgard Terium overladen zouden worden met eremetaal.