Yorick Slaets wil in de Sint-Martinusprijs in Kontich opnieuw uitblinken in de ploegentijdrit.
Volledig scherm
Yorick Slaets wil in de Sint-Martinusprijs in Kontich opnieuw uitblinken in de ploegentijdrit. © RV

Yorick Slaets rijdt Vierdaagse van Kontich met Belgische titel op zak: “Met de ploeg gaan we voor het geel”

Wielrennen junioresVan donderdag tot zondag wordt de Sint-Martinusprijs in Kontich gereden. Deze vierdaagse opent met een ploegentijdrit. Meteen lijkt dit een kolfje naar de hand van Yorick Slaets te worden. De streekrenner van Avia-Rudyco werd zondag met zijn ploeg in Montenaken bij de juniores nog Belgisch kampioen in deze wielerdiscipline.

 1. Trainer Kris De Backer speelt met Lille United bekerwedstrijd in Erpe-Mere: “Het wordt een speciaal seizoen”
  Voetbal Beker van België

  Trainer Kris De Backer speelt met Lille United bekerwed­strijd in Er­pe-Me­re: “Het wordt een speciaal seizoen”

  Bij Lille United maken zich zondagnamiddag op voor een trip richting Oost-Vlaanderen. Erpe-Mere is voor de Kempische fusieclub de tweede tegenstander in de Cofidis Cup. Beide ploegen promoveerden vorig seizoen via de eindronde naar tweede afdeling. Trainer Kris De Backer blikt vooruit op wat voor Lille nu al het meest merkwaardige seizoen uit de clubgeschiedenis zal worden.
 2. Opvallend team met vaders en dochters, samen met jong autosporttalent in 24 Hours of Zolder
  Autosport

  Opvallend team met vaders en dochters, samen met jong autosport­ta­lent in 24 Hours of Zolder

  In Zolder vindt dit weekend de 44ste editie van de 24 Hours of Zolder plaats. In de toerwagenklasse vinden we een zeer opvallend team, een team ook met ambitie, maar vooral een team met twee vaders en twee dochters, ondersteund door een jong talent dat ook al autosportbloed heeft. Guino Kenis en Michaël De Keersmaecker zijn twee oudgedienden van de Belgische autosport en zij krijgen in hun BMW M2 CS het gezelschap van hun dochters Julie Kenis en Juna De Keersmaecker. Als vijfde rijder is er Jeff Van de Ven, de zoon van Hans Van de Ven, die al jaren wedstrijden in autosport en motorsport organiseert. Het kwintet gaat op zoek naar een mooi resultaat in de toerwagenklasse en start zaterdag om 16 uur alvast als tweede in die klasse na een sterke kwalificatieronde van Guino Kenis.
 1. Wederoptredende Kevin Vandendriessche wil opnieuw belangrijk zijn voor KV Kortrijk: “Tegen Union zijn we allesbehalve kansloos”
  Voetbal Jupiler Pro League

  Wederoptre­den­de Kevin Vanden­dries­sche wil opnieuw belangrijk zijn voor KV Kortrijk: “Tegen Union zijn we allesbehal­ve kansloos”

  KV Kortrijk trekt zaterdagavond naar het Dudenpark. De West-Vlamingen kunnen opnieuw rekenen op sterkhouder Kevin Vandendriessche. De 33-jarige Fransman speelde door een aanslepende blessure geen officiële wedstrijd meer sinds 20 maart. Maar tegen STVV maakte hij zijn wederoptreden. Vandendriessche is klaar om te knallen.