Yoran Deschepper is ambitieus voor het BK: “Als ik mijn beste niveau haal, dan kan ik zowel op de 100m als op de 200m een medaille halen.”
Volledig scherm
Yoran Deschepper is ambitieus voor het BK: “Als ik mijn beste niveau haal, dan kan ik zowel op de 100m als op de 200m een medaille halen.” © Geert De Rycke

Yoran Deschepper met vertrouwen naar BK: “De concurrentie is groot, maar ik geloof in mijn kansen”

ATLETIEKDit weekend worden in het koning Boudewijnstadion in Brussel de Belgische kampioenschappen atletiek afgewerkt. Op de 100m en de 200m wordt het aan West-Vlaamse kant vooral uitkijken naar de prestaties van Yoran Deschepper (21). De Diksmuideling mag op beide afstanden medailleambities koesteren. “Maar om op het podium te staan zal ik allicht tweemaal een persoonlijk record moeten lopen.”

  1. Opvallend team met vaders en dochters, samen met jong autosporttalent in 24 Hours of Zolder
    Autosport

    Opvallend team met vaders en dochters, samen met jong autosport­ta­lent in 24 Hours of Zolder

    In Zolder vindt dit weekend de 44ste editie van de 24 Hours of Zolder plaats. In de toerwagenklasse vinden we een zeer opvallend team, een team ook met ambitie, maar vooral een team met twee vaders en twee dochters, ondersteund door een jong talent dat ook al autosportbloed heeft. Guino Kenis en Michaël De Keersmaecker zijn twee oudgedienden van de Belgische autosport en zij krijgen in hun BMW M2 CS het gezelschap van hun dochters Julie Kenis en Juna De Keersmaecker. Als vijfde rijder is er Jeff Van de Ven, de zoon van Hans Van de Ven, die al jaren wedstrijden in autosport en motorsport organiseert. Het kwintet gaat op zoek naar een mooi resultaat in de toerwagenklasse en start zaterdag om 16 uur alvast als tweede in die klasse na een sterke kwalificatieronde van Guino Kenis.