Yoran Deschepper is ambitieus voor het BK: “Als ik mijn beste niveau haal, dan kan ik zowel op de 100m als op de 200m een medaille halen.”
Volledig scherm
Yoran Deschepper is ambitieus voor het BK: “Als ik mijn beste niveau haal, dan kan ik zowel op de 100m als op de 200m een medaille halen.” © Geert De Rycke

Yoran Deschepper met vertrouwen naar BK: “De concurrentie is groot, maar ik geloof in mijn kansen”

ATLETIEKDit weekend worden in het koning Boudewijnstadion in Brussel de Belgische kampioenschappen atletiek afgewerkt. Op de 100m en de 200m wordt het aan West-Vlaamse kant vooral uitkijken naar de prestaties van Yoran Deschepper (21). De Diksmuideling mag op beide afstanden medailleambities koesteren. “Maar om op het podium te staan zal ik allicht tweemaal een persoonlijk record moeten lopen.”

 1. Dina Boels is enige Brabantse medaillewinnaar op BK nieuwelingen: “Goed dat ik niet achter de winnares gesprongen ben”
  Wielrennen nieuwelingen

  Dina Boels is enige Brabantse medaille­win­naar op BK nieuwelin­gen: “Goed dat ik niet achter de winnares gesprongen ben”

  Dina Boels (Van Moer Logistics Cycling Team) eindigde op de derde plaats op het BK voor meisjes-nieuwelingen. De Bierbeekse is daarmee de enige Brabantse medaillewinnaar op het Belgische kampioenschap in Liedekerke. Nolan Huysmans (Avia CT) pakte de vijfde plaats bij de eerstejaars nieuwelingen, Wies Nuyens (Alfasun) was als tiende de beste Brabander bij de tweedejaars. “In de slotfase reed er nog een renster weg, door haar niet terug te halen, stelde ik mijn podiumplaats veilig”, reageert Dina Boels.
 1. Stephanie Van Bree pakt met Britt Ruyssaert de eindoverwinning van de beachmanche in Leuven: “Met zeer veel focus gespeeld”
  Beachvolleybal

  Stephanie Van Bree pakt met Britt Ruyssaert de eindover­win­ning van de beachman­che in Leuven: “Met zeer veel focus gespeeld”

  De vijfde manche van het ‘Belgian Beachvolley Championship’ in Leuven werd gewonnen door Stephanie Van Bree en Britt Ruysschaert. Met een foutloos parcours - zonder setverlies - werd elk duel gewonnen door het Antwerps tweetal. Met zeer veel concentratie werd iedere tegenstrever opzij gezet. Het topduo Cools-Van den Vonder was er niet bij op het Ladeuzeplein. De andere concurrenten waren er wel, daarom blijft dit een knap resultaat.