Yoran Deschepper klokte in Oordegem 10.66 op de 100m, een verpulvering van zijn persoonlijk record.
Volledig scherm
Yoran Deschepper klokte in Oordegem 10.66 op de 100m, een verpulvering van zijn persoonlijk record. © Johnny De Ceulaerde / RV

Yoran Deschepper loopt snelle 100m in Oordegem: “Technisch een goeie wedstrijd gelopen”

ATLETIEKZaterdag werd in Oordegem de derde micromeeting van de Vlaamse Atletiekliga georganiseerd. De weergoden blijven de atleten slechtgezind, maar toch komen de West-Vlaamse toppers stilaan onder stoom. Yoran Deschepper (21) was de grote uitblinker met een nieuw persoonlijk record van 10.66 op de 100m. “Deze prestatie ligt in lijn met wat ik een paar weken geleden al op de 200m liet zien”, zegt hij.

 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. Ward D’hoore loopt op BK de 5000m: “Titel verlengen wordt moeilijk, maar ik ga voor een medaille”
  ATLETIEK

  Ward D’hoore loopt op BK de 5000m: “Titel verlengen wordt moeilijk, maar ik ga voor een medaille”

  Komend weekend wordt in het Koning Boudewijnstadion in Brussel het Belgisch kampioenschap alle categorieën afgewerkt. Ward D’hoore mag er op de 5000m zijn nationale titel verdedigen. Met tegenstanders als Soufiane Bouchikhi, Michael Somers en Steven Casteele wordt dat geen gemakkelijke opdracht, maar toch gelooft de Houtlander in zijn kansen. “De wedstrijd moet altijd nog gelopen worden en ik hoop toch opnieuw op het podium te staan.”
 1. Guust De Smul verdedigt zondag in Ieper leidersplaats in Duatlon Series: “Binnen twee jaar ook Europees doorbreken”
  duatlon

  Guust De Smul verdedigt zondag in Ieper leiders­plaats in Duatlon Series: “Binnen twee jaar ook Europees doorbreken”

  In Kortrijk gingen een kleine twee weken geleden de langverwachte Lotto Duatlon Series van start. Via een circuit van zeven wedstrijden gaat Triatlon Vlaanderen zo voor het eerst op zoek naar de meest regelmatige duatleet en duatlete. Een succesformule die ook het duatlon in ons land nieuw leven inblaast. Zondag staat in Ieper de twee manche op het programma. De kersverse Asperling Guust De Smul en de Wase Lotte Claes verdedigen er hun leidersplaats in het voorlopige klassement.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.