Yoran Deschepper liet deze zomer met 10.57 op de 100m en 21.35 op de 200m echte toptijden noteren.
Volledig scherm
Yoran Deschepper liet deze zomer met 10.57 op de 100m en 21.35 op de 200m echte toptijden noteren. © Geert De Rycke

Yoran Deschepper loopt 60m op Vlaams kampioenschap indoor: “Vooral voorbereiding op de zomer”

AtletiekZondag staat de eerste grote afspraak van het nationale indoorseizoen op het programma. In de Gentse Topsporthal wordt het Vlaams kampioenschap alle categorieën georganiseerd. Een aantal West-Vlaamse toppers laat dat kampioenschap aan zich voorbijgaan, maar toch hebben we een aantal serieuze medaillekandidaten. Sprinter Yoran Deschepper (21) wordt op de 60 meter sowieso een van de grote blikvangers. “Ik ben blij om weer eens indoor te mogen lopen, want het is toch lang geleden.”

 1. PW Diest kan deze week voor de tweede keer in zijn bestaan geschiedenis schrijven: “Wij gaan voluit voor de dubbel”
  tafeltennis

  PW Diest kan deze week voor de tweede keer in zijn bestaan geschiede­nis schrijven: “Wij gaan voluit voor de dubbel”

  De absolute top van het Belgische tafeltennis verzamelt zich deze week in het Peter Dorlandcentrum, waar thuisploeg PW Diest voor de tweede keer in zijn bestaan geschiedenis kan schrijven door de dubbel te pakken. Woensdagavond wordt er gestreden met PP Castelloise voor de nationale landstitel. En het toeval bepaalde dat er amper een dag later ook de bekerfinale tegen Sokah Hoboken op het programma staat.
 2. Kalender en uitslagen eindronde: KM Torhout grijpt laatste promotieticket voor tweede nationale, KCVV Elewijt naar eerste provinciale
  Voetbal Nacompetitie

  Kalender en uitslagen eindronde: KM Torhout grijpt laatste promotie­tic­ket voor tweede nationale, KCVV Elewijt naar eerste provincia­le

  De teerlingen zijn geworpen, de reguliere voetbalcompetitie van het seizoen 2021-2022 is afgesloten. Hierbij een stand van zaken voor de Vlaamse nationalers en de uitslagen/kalender van de eindronden en de barrages. Ondertussen staat het vast dat Moeskroen ook in beroep geen licentie krijgt toegekend om komend seizoen in het profvoetbal of in eerste nationale uit te komen. De Henegouwse club, die zich sportief van de redding verzekerde in 1B, zakt naar de tweede (amateur)afdeling.
 1. Bart Bevernage en VK Linden missen kans op promotie tegen KVE Drongen (0-2): “Zure nederlaag, maar we hebben er al een mooi seizoen opzitten”
  voetbal interprovinciale eindronde

  Bart Bevernage en VK Linden missen kans op promotie tegen KVE Drongen (0-2): “Zure nederlaag, maar we hebben er al een mooi seizoen opzitten”

  De interprovinciale eindronde kent stilaan zijn ontknoping. Zo promoveert KVE Drongen volgend seizoen al zeker naar derde amateurklasse na een 0-2- zege bij het Leuvense VK Linden. Met twee goals binnen de eerste twintig minuten legden de Oost-Vlamingen de finale al vroeg in een definitieve plooi. Voor VK Linden is er donderdag eventueel nog een ultieme kans op het veld van KSV Rumbeke.