Yoran Deleu (r.) scoorde voor Club Roeselare op Ardooie de 0-2.
Volledig scherm
Yoran Deleu (r.) scoorde voor Club Roeselare op Ardooie de 0-2. © VDB

Yoran Deleu en Club Roeselare openen seizoen met een 7 op 9: “Zege op Ardooie is opsteker van formaat”

VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE AVorige zondag keerde tweedeprovincialer Club Roeselare na een korte trip naar Ardooie met de drie punten huiswaarts. De manschappen van coach Franky Mestdagh wonnen er met 1-3 en kunnen dankzij een zeven op negen van een prima competitiestart spreken. Roeselare deelt na drie speeldagen de leiding met Kortemark en Veurne. Zondag komt SK Snaaskerke langs in het Rodenbachstadion.

  1. Kristof De Baere (KSK Maldegem) voor de topper tegen Destelbergen: “Voor zo’n wedstrijden is het woord ‘clash’ bedacht’”

    Kristof De Baere (KSK Maldegem) voor de topper tegen Destelber­gen: “Voor zo’n wedstrij­den is het woord ‘clash’ bedacht’”

    Pretoogjes bij voorzitter Kiran Van Landschoot en een brede glimlach bij duivel-doet-al Luc Calsijn na de winst van KSK Maldegem in Lovendegem. 0-4, kurkdroge winst en barstend van vertrouwen naar de topper tegen Destelbergen. “Lukt het dit jaar dan toch es voor ‘den SK’?”. We hoorden het Calsijn en Van Landschoot net niet luidop denken. Doelman Kristof De Baere (35) speelt geen verstoppertje en hoopt ook op promotie. Maar een kampioenenpolonaise dans je niet op bestelling. Wij schoven in de aanloop naar de topper tegen Destelbergen het sluitstuk van Maldegem enkele stellingen onder de neus. En toegegeven, we stopten er een paar tussen om De Baere uit zijn kot te lokken. Maar als schooldirecteur heeft hij geen mediatraining nodig en dribbelde hij best handig onze vragen.