Yoran Deleu (r.) scoorde voor Club Roeselare op Ardooie de 0-2.
Volledig scherm
Yoran Deleu (r.) scoorde voor Club Roeselare op Ardooie de 0-2. © VDB

Yoran Deleu en Club Roeselare openen seizoen met een 7 op 9: “Zege op Ardooie is opsteker van formaat”

VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE AVorige zondag keerde tweedeprovincialer Club Roeselare na een korte trip naar Ardooie met de drie punten huiswaarts. De manschappen van coach Franky Mestdagh wonnen er met 1-3 en kunnen dankzij een zeven op negen van een prima competitiestart spreken. Roeselare deelt na drie speeldagen de leiding met Kortemark en Veurne. Zondag komt SK Snaaskerke langs in het Rodenbachstadion.

 1. Lauden Hugelier met KSCT Menen tegen ex-ploeg FC Gullegem: “Niemand zal content zijn met een punt”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE A

  Lauden Hugelier met KSCT Menen tegen ex-ploeg FC Gullegem: “Niemand zal content zijn met een punt”

  Tweedenationaler KSCT Menen is zondag toe aan een eerste thuisderby van het seizoen. In het Vaubanstadion komt FC Gullegem op bezoek. Voor het team van trainer Peter Devos is het de kortste verplaatsing van het seizoen. Lauden Hugelier neemt het op tegen zijn ex-ploeg. “Ik kijk er wel naar uit”, zegt hij. “Voor beide ploegen is een belangrijke wedstrijd. Geen van beide ploegen zal content zijn met een punt.”
 2. Danny De Sager en KSV Bornem willen negatieve spiraal ombuigen tegen Zoersel: “Toch tref je hier geen geslagen groep aan”
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  Danny De Sager en KSV Bornem willen negatieve spiraal ombuigen tegen Zoersel: “Toch tref je hier geen geslagen groep aan”

  Eersteprovincialer KSV Bornem begon behoorlijk aan het seizoen met een 4 op 9, maar na de zege tegen Vosselaar sprokkelde de groep van trainer Danny De Sager geen enkel punt meer in de laatste drie duels. Dat resulteerde in een glijpartij tot onderaan het klassement waar geel-rood alleen nog Kalmthout achter zich laat. Hoog tijd dus om, met de zware weken in het vooruitzicht, weer wat vertrouwen te tanken tegen Zoersel.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Wannes Haemels en Nijlen willen zegereeks verlengen tegen Pelt: “We hebben nog groeimarge”
  VOETBAL DERDE NATIONALE B

  Wannes Haemels en Nijlen willen zegereeks verlengen tegen Pelt: “We hebben nog groeimarge”

  Derdenationaler Nijlen boekte vorig weekend een zuinige zege in de derby tegen Berlaar-Heikant, 1-0 werd het. Een weinig spectaculaire score, maar toch waren er meer dan voldoende redenen voor de Nijlenaars om uitbundig te vieren. Niet alleen won Nijlen zijn eerste derby sinds lang, het hield ook voor de eerste keer dit seizoen de nul én het boekte een 6 op 6. Meteen goed voor een sprongetje in het klassement, zo de top vijf in.