Yentl Van de Velde scoorde in Turnhout twee keer.
Volledig scherm
Yentl Van de Velde scoorde in Turnhout twee keer. © EVL

Yentl Van de Velde bezorgt FC Lebbeke knap gelijkspel in Turnhout: “Punten op een diefje tellen ook mee”

Voetbal tweede nationale BOf het behaalde punt verdiend was, blijft een open vraag. Feit is dat FC Lebbeke na een felbevochten wedstrijd een fraai 2-2-gelijkspel uit de brand kon slepen in Turnhout. De Kempense club kreeg de meeste en de beste kansen, maar de bezoekers toonden zich zeer efficiënt. Met twee doelpunten was Yentl Van de Velde de man van de match.

  1. Coach Stijn Morand aan de leiding met VDK Gent: “De manier waarop we de nipte zege konden pakken, is belangrijk voor de ontwikkeling van het team”

    Coach Stijn Morand aan de leiding met VDK Gent: “De manier waarop we de nipte zege konden pakken, is belangrijk voor de ontwikke­ling van het team”

    VDK Gent heeft haar ongeslagen status kunnen behouden na de moeilijke verplaatsing naar Tchalou Volley. De Gentse ploeg werd niet alleen geconfronteerd met de ellenlange file op de E40 - met de afbraak van de drie rijstroken vanaf Merelbeke tot Aalst - maar ze kreeg zaterdagavond bovendien een vastberaden thuisploeg tegenover zich in de kleine ‘Shape N Go’ arena van Thuillies. Na de felbevochten zege staat het team van coach Morand aan de leiding van de Liga.
  2. Invaller Ybe Vanderhoeft (Wellen) laat wedstrijdbeeld kantelen: “Ik wou die vrijschop lekker binnen laten draaien en het lukte nog ook”

    Invaller Ybe Vander­hoeft (Wellen) laat wedstrijd­beeld kantelen: “Ik wou die vrijschop lekker binnen laten draaien en het lukte nog ook”

    Toen Schoonbeek-Beverst zich vlak na de pauze weer langszij knokte, leek het wel alsof de derby tegen Wellen ook meteen beslecht was. Twee teams, die doorgaans voetballende oplossingen verkiezen, beperkten zich van dan af tot bikkelen. Gelukkig was er bij de bezoekers invaller Ybe Vanderhoeft, die meteen na zijn invalbeurt voor de 1-2-voorsprong tekende. In de slotfase werd op hem de fout gemaakt, die Poell vanop de stip kans gaf om de eindscore vast te leggen. “Ik wou van tegen de zijlijn die vrijschop lekker binnen laten draaien en het pakte goed uit. Wat die strafschop betreft. Volkomen terecht toch, vermits ik binnen de rechthoek gewoon onderuit gehaald werd”, aldus de 18-jarige knaap uit Kortenbos.