Yannick Vandersmissen wint een fel duel van Jules Van Cleemput (Sporting Charleroi).
Volledig scherm
Yannick Vandersmissen wint een fel duel van Jules Van Cleemput (Sporting Charleroi). © Belga

Yannick Vandersmissen (Lommel SK) is blij met stuntzege op Mambourg voor de Beker van België: “Kwalificatie tegen Charleroi geeft ons een boost voor de komst van RWDM”

voetbal eerste klasse BBekervoetbal het blijft speciaal. Niet dat we veel verrassingen kregen in de Croky Cup, maar Lommel SK ging in de 1/16de finales van de Beker van België met de kwalificatie lopen, na strafschoppen tegen Sporting Charleroi. Feestje bij de Noord-Limburgers. Yannick Vandersmissen (23) kreeg een basisplaats van T1 Peter van der Veen en bedankte met een sterke prestatie.

 1. Lyra-Lierse kan na een afgekeurd doelpunt van Balbi niet winnen op het veld van Berchem: “Mijn gevoel zegt dat ik geen buitenspel stond”

  Ly­ra-Lier­se kan na een afgekeurd doelpunt van Balbi niet winnen op het veld van Berchem: “Mijn gevoel zegt dat ik geen buitenspel stond”

  Hij had zomaar matchwinnaar kunnen zijn voor Lyra-Lierse, Elio Balbi. Als kleinste man op het veld kopte Balbi de 0-1 tegen de touwen, maar de grensrechter besliste er anders over. Zo bleef Lyra-Lierse voor de tweede uitwedstrijd op rij zonder doelpunt en moesten de Pallieters vrede nemen met een 0-0 gelijkspel. Omdat de wedstrijd van Hoogstraten werd uitgesteld wegens corona pakt Lyra-Lierse in het vooruitzicht van de topper van volgende week wel opnieuw de leidersplaats.
 1. Michiel Mortier (VK Adegem) blikt vooruit op ‘Slag om de Kampel’: “Salto van Joren Verstrynge blijft me bij”
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE A

  Michiel Mortier (VK Adegem) blikt vooruit op ‘Slag om de Kampel’: “Salto van Joren Verstrynge blijft me bij”

  Eerst even een streepje aardrijkskunde. De Kampel is een heuveltje in Maldegem. Geen col, wel een puist van 28 meter hoog en herkenbaar vanuit de verte door de watertoren. Exact op de scheidingslijn tussen Adegem en Kleit. Het duel tussen de twee voetbalteams kreeg een tiental jaren geleden de naam ‘De Slag om de Kampel’. Intussen is het een begrip in Maldegemse voetbalmiddens. Wie de derby wint, trekt naar de Kampel, maakt daar een kiekje van de spelersgroep en jent de verliezer wat op sociale media.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.