Yana Meermans staat deze week zowel op TC Mol als op TC Molenbos in Nijlen in kwartfinale in de topreeks van de vrouwen.
Volledig scherm
Yana Meermans staat deze week zowel op TC Mol als op TC Molenbos in Nijlen in kwartfinale in de topreeks van de vrouwen. © Borgerhoff

Yana Meermans hoopt dit seizoen op een eerste sterrenfinale: “Ze is heel plichtsbewust”

De 16-jarige Yana Meermans haalde dit seizoen reeds twee keer de halve finale van een sterrentoernooi, maar struikelde telkens nipt in het zicht van de finale. Deze week doet Meermans opnieuw een gooi naar een sterrenfinale, want zowel op TC Mol als op TC Molenbos in Nijlen staat ze de bij de laatste acht. “Ik hoop dat ik op termijn A-speelster kan worden”, zegt Meermans.

  1. Alessio Castro-Montes (AA Gent) hypergemotiveerd voor Europese kwalificatie: “We moeten die 0 op 18 rechtzetten”
    voetbal jupiler pro league

    Alessio Cas­tro-Mon­tes (AA Gent) hypergemo­ti­veerd voor Europese kwalifica­tie: “We moeten die 0 op 18 rechtzet­ten”

    Met een klinkende 1-3-overwinning op het veld van KV Oostende beleefde AA Gent de perfecte generale repetitie voor het Europese duel van donderdag. Tegen Omonia Nicosia moeten de Buffalo’s proberen om al in de eerste wedstrijd een kloofje te slaan. Wie er absoluut op gebrand is om de poulefases van de Europa League te bereiken, is Alessio Castro-Montes. Hij heeft nog een openstaande rekening in de Europa League.