Yana Meermans staat deze week zowel op TC Mol als op TC Molenbos in Nijlen in kwartfinale in de topreeks van de vrouwen.
Volledig scherm
Yana Meermans staat deze week zowel op TC Mol als op TC Molenbos in Nijlen in kwartfinale in de topreeks van de vrouwen. © Borgerhoff

Yana Meermans hoopt dit seizoen op een eerste sterrenfinale: “Ze is heel plichtsbewust”

De 16-jarige Yana Meermans haalde dit seizoen reeds twee keer de halve finale van een sterrentoernooi, maar struikelde telkens nipt in het zicht van de finale. Deze week doet Meermans opnieuw een gooi naar een sterrenfinale, want zowel op TC Mol als op TC Molenbos in Nijlen staat ze de bij de laatste acht. “Ik hoop dat ik op termijn A-speelster kan worden”, zegt Meermans.

 1. Siegerd Degeling neemt zijn team op sleeptouw: “Eendracht Termien kampioen? Het moet er eens van komen, hé”
  Voetbal provinciaal

  Siegerd Degeling neemt zijn team op sleeptouw: “Eendracht Termien kampioen? Het moet er eens van komen, hé”

  Na twee trainingsperiodes en oefenduels tegen Bregel Sport en KRC Genk, ging Eendracht Termien afgelopen week de laatste rechte lijn in richting competitiestart. Termien zag tijdens het tussenseizoen enkele ervaren routiniers vertrekken, maar compenseerde dit met het aantrekken van spelers die op een hoger niveau hun strepen verdienden. Volgende zondag start Termien de bekercompetitie op het veld van derde provincialer Grimbie 69.
 2. Niels Driesen rondt aanvalswerk af met eerste zege en Belgische titel bij de tweedejaars nieuwelingen: “Verrassing, ook voor mij”
  Wielrennen BK tweedejaars nieuwelingen

  Niels Driesen rondt aanvals­werk af met eerste zege en Belgische titel bij de tweede­jaars nieuwelin­gen: “Verrassing, ook voor mij”

  Een week nadat hij de Limburgse titel aan Jarno Widar moest laten, is Niels Driesen (Acrog Tormans Balen) Belgisch kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen geworden. De benjamin uit Nieuwerkerken was de beste van een kopgroep van drie renners. Liam Coninckx (Sport en Steun Leopoldsburg) werd knap derde. De nieuwe kampioen is heel blij met de driekleur, maar ook verrast. “Zeg dat wel, ik rekende mezelf niet bij de favorieten, maar ik heb wel een sterke koers gereden”, vertelt hij.