De Praga van het nieuwe Oost-Vlaamse raceteam Xwift racing Events.
Volledig scherm
De Praga van het nieuwe Oost-Vlaamse raceteam Xwift racing Events. © Dave Docx

Xwift Racing Events komt stilaan op kruissnelheid

AUTOSPORTSinds enige tijd is de Belgische autosportscène een naam rijker, een naam die voor het eerst echt van zich liet spreken tijdens de voorbije 24 uur van Zolder: Xwift Racing Events. Het team met basis in Oost-Vlaanderen won niet alleen de klasse TB, het team behaalde ook de derde plaats in diezelfde klasse en liet mooie dingen zien met zowel, de BMW M2 CS, Praga als Radical die onder dezelfde vlag raceten. Xwift Racing Events wil zonder meer verdergaan op dit elan, niet alleen dit seizoen, maar de komende jaren en dat met een duidelijke filosofie in het achterhoofd.

 1. Luc Engelschenschilt (Volley Oudenaarde): “Zou men niet beter de competitie uitstellen tot januari 2022”
  volleybal Oost-Vlaanderen

  Luc Engelschen­schilt (Volley Oudenaarde): “Zou men niet beter de competitie uitstellen tot januari 2022”

  De mannen van D’Hondt Volley Oudenaarde hebben zaterdag de geaccidenteerde wedstrijd tegen Pervol Ruiselede met 3-1 gewonnen. Tot daar het goede nieuws. Naast deze zege wordt het team van Oudenaarde - en zij niet alleen - geconfronteerd met het coronavirus voor, tijdens en na de ontmoeting van zaterdagavond. “Ik had voor de wedstrijd reeds signalen gegeven dat deze krachtmeting niet had mogen doorgaan”, verklaart coach Engelschenschilt. “Het heeft dus niets met winnen of verliezen te maken.”
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Trainer Vincent Euvrard (RWDM) vindt 2-3-zege op Waasland-Beveren dik verdiend: “We staan niet toevallig mee op de tweede plaats”
  voetbal 1B

  Trainer Vincent Euvrard (RWDM) vindt 2-3-zege op Waas­land-Beveren dik verdiend: “We staan niet toevallig mee op de tweede plaats”

  RWDM zet zijn sterke reeks voort. In de voorbije drie wedstrijden pakte de ploeg van trainer Vincent Euvrard een mooi zeven op negen waardoor het op een gedeelde tweede plaats staat met twintig punten. Naast Waasland-Beveren, dat wel een gewonnen wedstrijd meer telt, en Deinze, dat één keer minder kon zegevieren. Tegen en op Waasland-Beveren werd het een verdiende 2-3-overwinning.