OHL trainde voor het eerst op de nieuwe grasmat van Den Dreef. Xavier Mercier en nieuwkomer Sébastien Dewaest leiden de dans.
Volledig scherm
OHL trainde voor het eerst op de nieuwe grasmat van Den Dreef. Xavier Mercier en nieuwkomer Sébastien Dewaest leiden de dans. © Vertommen

Xavier Mercier: “OHL pas over enkele weken top”

voetbal 1AMet een vooralsnog te beperkte kern werkt OHL naar de competitiestart toe, zaterdag aan Den Dreef tegen Zulte Waregem. Aanvoerder Xavier Mercier heeft er ‘gematigd vertrouwen’ in. “In de huidige groep zit veel talent, maar OHL zal pas over en aantal weken top zijn”, zegt hij.

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. SV Oostkamp na strafschoppen onderuit in bekermatch tegen FCS Mariekerke-Branst
  voetbal

  SV Oostkamp na strafschop­pen onderuit in bekermatch tegen FCS Mariekerke-Branst

  Tweedenationaler SV Oostkamp kreeg in de tweede ronde van de Croky Cup de Antwerpse eersteprovincialer Mariekerke-Branst op bezoek in de Valkaart. De bezoekers doken met een voorsprong de rust in, maar een frommeldoelpunt van Phil Canoot zette na een uur spelen de bordjes opnieuw gelijk. Ondanks een karrenvracht aan kansen volgden geen doelpunten meer, waarna een strafschoppenreeks de winnaar aanduidde. De Antwerpenaren toonden zich daarin met een 3-4-zege de betere ploeg.
 1. Bram Van Eerstvelde effent pad richting Brakelse forfaitzege in beker: “Zelzate wordt de echte test”
  Voetbal Tweede nationale A

  Bram Van Eerstvelde effent pad richting Brakelse forfaitze­ge in beker: “Zelzate wordt de echte test”

  Olsa Brakel heeft een stevige bekerreputatie hoog te houden. Geel-zwart is alvast goed uit de startblokken geschoten. Zoals verwacht bood de Waalse tweedeprovincialer Jemappes maar beperkt weerstand en was de forfaitzege niet meer dan logisch. Na het vroeg uitvallen van Nelis, vorig jaar nog Brakels topschutter, effenden verdediger Cordie en middenvelder Van Eerstvelde het pad met elk twee doelpunten. Komende zondag wacht de lastige verplaatsing naar Zelzate in de derde ronde van de Croky Cup.