Xavi Trenchs coacht met heel veel passie en dat brengt hij ook over op zijn spelersgroep.
Volledig scherm
Xavi Trenchs coacht met heel veel passie en dat brengt hij ook over op zijn spelersgroep. © Mpics

Xavi Trenchs (coach Leuven): “Quemada heeft geweldige impact en Carr kan wereldtop worden”

hockey eredivisieMet zes op negen begonnen de mannen van Leuven meer dan behoorlijk aan het nieuwe hockeyseizoen. Het is Xaxi Trenchs die voor het vierde jaar zijn troepen met passie coacht. “Garanderen dat we binnen de top vier eindigen, kan ik niet. Ik weet wel dat mijn spelers week na week keihard zullen knokken om de zege”, zegt de Spanjaard.

 1. Kristof De Baere (KSK Maldegem) voor de topper tegen Destelbergen: “Voor zo’n wedstrijden is het woord ‘clash’ bedacht’”

  Kristof De Baere (KSK Maldegem) voor de topper tegen Destelber­gen: “Voor zo’n wedstrij­den is het woord ‘clash’ bedacht’”

  Pretoogjes bij voorzitter Kiran Van Landschoot en een brede glimlach bij duivel-doet-al Luc Calsijn na de winst van KSK Maldegem in Lovendegem. 0-4, kurkdroge winst en barstend van vertrouwen naar de topper tegen Destelbergen. “Lukt het dit jaar dan toch es voor ‘den SK’?”. We hoorden het Calsijn en Van Landschoot net niet luidop denken. Doelman Kristof De Baere (35) speelt geen verstoppertje en hoopt ook op promotie. Maar een kampioenenpolonaise dans je niet op bestelling. Wij schoven in de aanloop naar de topper tegen Destelbergen het sluitstuk van Maldegem enkele stellingen onder de neus. En toegegeven, we stopten er een paar tussen om De Baere uit zijn kot te lokken. Maar als schooldirecteur heeft hij geen mediatraining nodig en dribbelde hij best handig onze vragen.
 1. Ayoub Nouhi met Phoenix Brussels naar Antwerp Giants: “Blessure gooide roet in het eten”
  Basketbal BNXT-League

  Ayoub Nouhi met Phoenix Brussels naar Antwerp Giants: “Blessure gooide roet in het eten”

  Bij Phoenix Brussels had men van de competitiestart meer verwacht dan één overwinning in vijf wedstrijden. De ploeg kende nogal wat tegenslagen: corona, blessures en een coachwissel. Stilaan lijkt de rust terug te keren in de hoofdstad. De laatste speler op wie gewacht wordt, is Ayoub Nouhi. De tweeëntwintigjarige Brusselaar lijkt zich stilaan op te mogen maken voor zijn comeback.