Xander Simoens (onder), op dit beeld tijdens het regionaal kampioenschap aan de slag tegen David Petrosyan, veroverde zaterdag in Herstal Belgisch goud.
Volledig scherm
Xander Simoens (onder), op dit beeld tijdens het regionaal kampioenschap aan de slag tegen David Petrosyan, veroverde zaterdag in Herstal Belgisch goud. © Robby Verdickt

Xander Simoens klopt favoriet Ray Marinx op BK: “Veel beter voorbereid dan op het Vlaams kampioenschap”

JudoXander Simoens (17) kroonde zich in Herstal tot Belgisch kampioen judo in de klasse tot 66 kilogram. In de finale klopte hij in de golden score Ray Marinx, de West-Vlaming die hem drie weken geleden van de Vlaamse titel hield.

 1. Laura Meynckens (LVL) na de nederlaag tegen Gent: “Mikken nu op tweede of derde plaats”
  Volleybal Liga A vrouwen

  Laura Meynckens (LVL) na de nederlaag tegen Gent: “Mikken nu op tweede of derde plaats”

  LVL Genk was zaterdag geen partij voor leider Gent, die met 1-3 kwam winnen bij de Limburgers. LVL won set één , maar kreeg daarna snel een 1-2-achterstand om de oren. “De eerste plaats is weg, het is nu zaak om om vooral niet vierde te worden, want dan spelen we in de play-offs tegen Gent”, vertelt Laura Meynckens. “We hadden na de eerste set de wedstrijd in handen, maar het is duidelijk dat de Oost-Vlamingen op dit moment de beste ploeg zijn.”
 2. Yannick Glorieux (Red Wolves): “Knappe zege tegen Kosovo en door winst van Griekenland in Turkije zijn we geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van het WK in 2023"
  handbal

  Yannick Glorieux (Red Wolves): “Knappe zege tegen Kosovo en door winst van Grieken­land in Turkije zijn we geplaatst voor de tweede kwalifica­tie­ron­de van het WK in 2023"

  De Belgische handbalmannen hebben gedaan wat moest door verdiend met 33-29 Kosovo te verslaan. De Red Wolves hielden zo de WK-hoop levend. Alle hoop was gevestigd op de ongeslagen leider Griekenland die op zondagmiddag geen nederlaag mocht oplopen in Turkije. De Grieken deden hun plicht en wonnen met 21-28 bij rivaal Turkije. De Red Wolves zijn geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van het WK in 2023.